| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-04-26, 03:39

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 49 50 51 52 53 ... 65 66 »
У 2017 році виповнилося 100 років від початку Української революції 1917–1921 років – одного з найважливіших і найскладніших періодів в історії українського народу у ХХ столітті. З цієї нагоди у Хмельницькому відбулася краєзнавча науково-практична конференція «Проскурів періоду Української революції 1917-1921 років». Організаторами конференції виступили Хмельницька міська рада, управління культури і туризму та департамент освіти та науки міської ради. Участь у науковому форумі взяли науковці, історики, краєзнавці міста, студенти вищих навчальних закладів.


Відтепер фасад хмельницького залізничного вокзалу прикрашає меморіальна дошка видатному українському історику, громадському та політичному діячеві Михайлу Грушевському. Приурочена подія відзначенню 100-ліття Української революції.






З нагоди 73-ї річниці визволення України від нацистських окупантів музей Проскурівського підпілля провів музейний урок-лекцію для учнів 11 класу ЗОШ № 12 міста Хмельницького.


 
У неділю, 15 жовтня в музеї історії міста Хмельницького пройшов фестиваль "Лицарський хрест", попередньо анонсований на прес-конференції для представників мас-медіа.



А ви знали, що Покров прийнято відзначати на теренах України з давніх давен?


У музеї історії міста Хмельницького відкрилась виставка "Українська Повстанська Армія. Історія нескорених", на якій представлена історико-документальна розробка двадцяти інфографічних стендів. Вони розповідають про історію створення УПА. В експозиції ви матимете змогу детально дізнатися у сучасній візуальній цікавій формі про передумови появи організованого українського спротиву у вигляді повстанської армії, про керівний склад організації, військові однострої, криївки, особливості повсякденного життя вояків УПА та про її героїв. Виставка в музеї історії міста Хмельницького чекатиме на зацікавлених відвідувачів впродовж календарного місяця. Ласкаво просимо дізнатися більше про такі легенди національно-визвольного руху, як генерал-хорунжий Роман Шухевич, генерал Микола Арсенич, майор Степан Слободян, Олекса Гасин та інших.


13 жовтня о 15.00 у музеї історії міста Хмельницького  до Дня захисника України та з нагоди відзначення 75-річчя створення УПА відкриється історико-документальна виставка «УПА. Історія нескорених».


Український інститут національної пам'яті пропонує нинішній День захисника України присвятити УПА, яка зробила значний внесок у боротьбу за незалежність нашої держави, формування національної самосвідомості Українського народу, продовжила його військові та державотворчі традиції. Українська повстанська армія – військово-політична формація Українського визвольного руху, стратегічною метою якого було відновлення української державності.



Мистецька зала музею історії міста Хмельницького 6 жовтня радо приймала гостей дебютного персонального вернісажу хмельничанки Галини Олійник під символічною назвою «Враження». На виставці експонуються 30 живописних робіт, серед яких превалюють пейзажі та натюрморти, виконані в реалістичній манері з нотками імпресіонізму.




У музеї історії міста Хмельницького 6 жовтня о 16.00 відкриється виставка живопису художньо обдарованої хмельничанки Галини Олійник під символічною назвою «Враження».

Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024