| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-04-19, 00:57

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2017 » Жовтень » 17 » Фестиваль "Лицарський хрест" пройшов у музеї історії міста Хмельницького
15:26
Фестиваль "Лицарський хрест" пройшов у музеї історії міста Хмельницького


У неділю, 15 жовтня в музеї історії міста Хмельницького пройшов фестиваль "Лицарський хрест", попередньо анонсований на прес-конференції для представників мас-медіа в книгарні "Є".



Фестиваль організовано станицею Пласту "Хмельницький" і цьогоріч присвячено 75-й річниці створення Украінської Постанської Армії. 
Зібрання однієї з трьох локацій - у музеї історії міста - розпочало роботу фестивалю з історичної лекції щодо створення, розбудови та діяльності УПА як на теренах Украіни, так і на теренах Поділля.



Недарма головною локацією для фестивалю було обрано саме музей історії міста Хмельницького, адже це осередок акумуляції наукових досліджень та популяризації національної історії.



Зокрема напередодні Дня захисника України в мистецькій залі музею історії міста відкрилась історико-документальна виставка "Українська Повстанська Армія. Історія нескорених", на тлі інфографічних стендів якої й відтворювалося інтелектуальне ядро подій "Лицарського хреста".



Пізнавальну лекцію з історії УПА провели голова Товариства збереження історіі "Січ" Дмитро Савчук та директор музею історіі міста Хмельницького Галина Барабаш.





Також цього дня гості та учасники "Лицарського хреста" у музейній локації мали можливість віртуально зануритися в історичні події національно-визвольного руху, аби, почуваючись вояками Української Повстанської Армії, просто в музейному залі виконати поставлене завдання під час інтелектуально-воєнізованої гри "Боївка". З захопленням до гри долучилися не лише юні хмельницькі пластуни, а й їхні батьки, музейники та інші гості локального історичного фестивалю.





В інших локаціях у місті Хмельницькому в рамках "Лицарського хреста" також відбулася низка заходів, присвячених 75-річчю УПА: в обласній дитячій бібліотеці імені Т. Шевченка пройшов акустичний вечір "Повстанська ватра", демонструвалися однострої вояків УПА.
А на завершення гості фестивалю в третій його локації - АСТАР - Агенції Сталого Розвитку - побачили кінострічку художньо-документального фільму "Хроніки УПА" з відображенням історичних подій героїчної минувшини часів національно- визвольної боротьби Української Повстанської Армії.




Переглядів: 994 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024