| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-18, 05:14

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2017 » Листопад » 8 » На фасаді залізничного вокзалу встановлено меморіальну дошку Михайлу Грушевському
12:10
На фасаді залізничного вокзалу встановлено меморіальну дошку Михайлу Грушевському


Відтепер фасад хмельницького залізничного вокзалу прикрашає меморіальна дошка видатному українському історику, громадському та політичному діячеві Михайлу Грушевському. Приурочена подія відзначенню 100-ліття Української революції.
Місце для встановлення дошки обрали не випадково, адже є документально підтверджені факти про те, що Михайло Грушевський був саме на вокзалі у Проскурові. Автор меморіальної дошки – скульптор Роман Албул. На церемонію відкриття прийшло чимало істориків міста, для них – це непересічна подія.
Міський голова Олександр Симчишин зізнався, що для нього, як для історика, Михайло Грушевський видатний науковець.
«Сьогодні ми вшановуємо одну з видатних особистостей, постать дуже неоднозначну та суперечливу, якщо говорити, власне, про творення держави. Проте для мене постать однозначна з точки зору історії, – говорить Олександр Симчишин. – Я завжди вважав Михайла Сергійовича, мабуть, найвидатнішим істориком, науковцем, який перевернув багато чого в українській історіографії, його «Історія України-Руси» для мене особисто була мало не настільною книгою, з якої починалось моє становлення як історика, людини та патріота».
Головне, для чого встановлюються ця та подібні меморіальні дошки, аби хмельничани, гості, які прибувають у місто, пам’ятали, аналізували та цікавилися історією становлення нашої держави. 



Переглядів: 908 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024