| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-07-27, 10:10

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
1 2 3 ... 67 68 »


Шановні мешканці і мешканки Хмельницької міської територіальної громади!
Маємо добру новину: наш проєкт «Героїка козацької доби – наочно в музеї історії міста Хмельницького» БЮДЖЕТУ УЧАСТІ-2024 пройшов попередній відбір у категорії «національно-патріотичне виховання» та виставлений на голосування під номером 19!
Просимо вашої підтримки і поширення!
Ознайомитись детально з нашим проєктом і проголосувати за нього можна на вебплатформі електронної демократії https://budget.e-dem.ua/6810100000/project/23456?compid=2627



Днями в рамках відзначення Дня Героїв музей історії міста Хмельницького традиційно долучився до організації та проведення спільно з Хмельницьким молодіжним центром та Департаментом освіти та науки Хмельницької міської ради квесту «Слідами Героїв» для учнівської молоді міста. І, відповідно, однією з локацій цієї захоплюючої щорічної квест-гри стала музейна локація, а саме – музей історії міста Хмельницького.



Музей історії міста Хмельницького традиційно долучився до відзначення Дня Героїв ‒ цьогоріч у Хмельницькому парку імені Михайла Чекмана. Музейники представили виїзну історико-документальну виставку «Українське військо – 1917-1921».



До Дня Героїв в будівлі Хмельницької міської ради за участю Хмельницького міського голови Олександра Симчишина відбулася презентація ілюстрованого альбому-біографії «Мусив узятися за бандуру як за останню зброю», підготованого силами Музею історії міста Хмельницького.





23 травня Україна відзначає День Героїв, день, коли ми вшановуємо тих, хто з різних поколінь віддав своє життя за свободу, незалежність та майбутнє нашої держави.



Музей – своєрідний храм минулого, який дає можливість вдихнути аромат старовини, торкнутись предметів, якими користувались наші пращури, відчути атмосферу далеких історичних подій і прослідкувати їх вплив на сьогодення. Саме у музейних стінах, немов у мушлі, зберігаються перлини історії і культури. Схилімося до цієї мушлі і слухаймо щирі розповіді мудрого скарбничого людської пам’яті – музею... Зі святом!



Напередодні Міжнародного дня музеїв хочемо поділитися радісною новиною: фонди нашого музею поповнилися надзвичайно цікавою археологічною знахідкою, що датується ІІ-І
V ст. н.е. і має приналежність до пшеворської культури! Це доволі рідкісний для нашого краю комплекс речей ритуального поховання на щиті пшеворського воїна – результат пошуків археологічної експедиції ГО «Пам’ять та слава Європи».



В Україні традиційно третього четверга травня відзначається День вишиванки. Вишиванка — це історія і культура українського народу.



9 травня Україна другий рік поспіль разом з ЄС відзначає на державному рівні День Європи.
Україна стала центром Європи не тільки територіально, але й об'єднала навколо себе країни-и ЄС у спільних цінностях: свобода, демократія і гідність. В цей день ми згадуємо про історію європейської інтеграції та, як народи, що свого часу ворогували, зуміли об’єднатися заради спільного майбутнього. Після Другої світової війни Європа лежала в руїнах. Для економічного відновлення варто було забути про історичну ворожнечу, зокрема між Францією та Німеччиною, та почати спільними зусиллями будувати єдине майбутнє.



У рамках проєкту «День закладу у старостинських округах» 7 травня пархомівецькі школярі мали можливість отримати наочне уявлення про один з найцікавіших музеїв міста Хмельницького, який накопичує і зберігає його історію та популяризує її, експонуючи і детально вивчаючи.

Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024