| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-03-29, 13:32

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 65 66 »
Існують дати в житті кожного поселення, кожного міста або селища, які роками-десятиліттями бентежать людські розуми, розбурхують суперечливі почуття, сплескують тривогу, обурюють та викликають до себе своєю заплутаністю все більший інтерес не лише  істориків, а й пересічних громадян. Не оминула трагічними подіями непохитна Кліо в плетінні сувою долі й наше місто. Сьогодні згадаємо про масштабний погром, який стався в Проскурові 99 років тому.
Відтак, до вашої шановної уваги стаття з циклу "Уроки Історії" - "Проскурівський погром".



Книга відгуків часто-густо може розповісти про заклад навіть більше за самих працівників цього закладу. Та й немає мовних меж і кордонів для цієї книги, що поступово пишеться роками - від відгуку до відгуку. І зустрінути тут можна і англійську, і російську, і німецьку, і японську, і іврит, і навіть перську. А найменші відвідувачі висловлюються мовою малюнку.



Хмельничани, а ви знаєте, що День міста насправді ми мали би відзначати саме цими вихідними, а якщо бути точними, то саме сьогодні - 10 лютого?
Чому? Шукайте відповідь на це питання в нашій статті з рубрики "З минулого в сьогодення" - "Стародавній Плоскирів. До витоків писемної історії нашого міста".



Минулої п'ятниці, 2 лютого, вперше в 2018 році поновилася гарна традиція, започаткована півтора роки тому. До Хмельницької міської ради на екскурсію завітали школярики: цього разу - п’ятиклашки Хмельницької СЗОШ №21, де вперше найактивніші отримали від гіда-екскурсовода - працівника музею історії міста Хмельницького - не лише сувенірну проскурівську бону, а й ексклюзивне запрошення на безкоштовну віртуальну мандрівку містом з висоти пташиного польоту за допомогою такого сучасного гаджета, як 3d-окуляри.




Останнім тижнем за участю співробітника музею історії міста Хмельницького пройшов цикл лекцій пам`яті Героїв Крут для учнівської молоді міста. 




У Хмельницькій міській раді відбувся дебатний турнір, приурочений 100-річчю битви під Крутами, членами журі якого були запрошені Галина Барабаш - директор музею історії міста Хмельницького, та Олексій Журко - керівник робочої групи при Хмельницькій міській раді з вивчення подій Української революції 1917-1921 років у Проскурові.

Музей історії міста Хмельницького запрошує науковців, краєзнавців, педагогів, студентів та учнівську молодь до участі в круглому столі «Символи національної ідентичності», який приурочується до 100-річчя затвердження Тризуба державним гербом УНР.



Відтепер прогулятися нашим містом, дізнаваючись його історію, можна не лише за допомогою традиційної екскурсії музейними залами або атмосферної екскурсії вулицями разом з працівниками музею історії міста Хмельницького, а й віртуально - за допомогою 3D-окулярів! Адже Хмельницький є першим і єдиним на сьогодні містом в Україні, де набирає обертів проект "Небесний Проскурів".

 



"Соборність України: від ідеї до сьогодення" - під такою назвою 23 січня пройшла лекція у Хмельницькому НВК № 4 для учнів 7-х класів. 

22 січня музей історії міста Хмельницького взяв участь у заходах з відзначення Дня Соборності України. Хмельницький міський голова Олександр Симчишин відкрив меморіальну дошку Євгену Коновальцю – полковнику, командиру Корпусу Січових Стрільців Армії УНР, після чого на базі ліцею № 17 відбулось засідання науково-краєзнавчого столу «Євген Михайлович Коновалець: життя віддане за українську націю».



Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024