| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-04-19, 21:22

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 50 51 52 53 54 ... 65 66 »


Нагадуємо, що в музеї історії міста Хмельницького триває історико-документальна виставка  «Буремне Поділля», представлені документи та світлини якої, зібрані Державним архівом Хмельницької області, розповідають про національно-визвольний рух 1917–1932 років на Поділлі.

У День міста для хмельничан співала неймовірна ONUKA.
А це випадковий репортажний кадр нашого папараці з зіркою на фоні рекламного банеру музею історії міста Хмельницького. Ділимося )






27 вересня наші предки, давні слов`яни, відзначали закриття Сварги або Вирію. А ви знали про це? Ні? Давайте ж дізнаємось про одне зі стародавніх вірувань нашого народу в дохристиянські часи.
Вважалося, що цього дня Землю залишає богиня Жива - уособлення плодоносної сили, юності, краси всієї природи і людини - тобто весни, і в свої володіння поступово вступають Мороз і Зима.
 

У телепросторі міста Хмельницького вийшла програма з циклу "Невідомий Проскурів" за участю працівників музею історії міста.


"Історія міста у фактах та фотографіях" - атмосферна виставка на святковій Проскурівській у День міста, що зібрала навколо себе допитливих хмельничан і гостей 586-річного міста-іменинника, аби поділитися з усіма охочими науковими скарбами фондів музею історії міста Хмельницького та здійснити незабутню мандрівку до романтичних часів стародавнього Проскурова, завітавши на селфі до музейної машини часу просто неба. А охочих було чимало!  

Найочікуванішою композицією від найтоповішого етноспейсданс-гурту України ONUKA для хмельничан на святковому концерті в День міста виявилася пісня "Це моє місто". 
Слухаємо! Дивимося! Сьогодні це - про наше місто!



До Дня міста, який цьогоріч проходить під гаслом "Знай наших!", музей історії міста Хмельницького разом з управлінням культури і туризму Хмельницької міської ради підготував гостям цьогорічного свята незвичайний подарунок - сувенірну банкноту у вигляді проскурівської бони номіналом 10 гривень зразка 1919 року. Бона була введена в обіг тодішнім міським головою Миколою Сікорою лише у Проскурові в добу УНР задля стабілізації фінансової ситуації в нестабільні часи Української революції.


Програма заходів до Дня міста



У музеї історії міста Хмельницького 22 вересня відкрилася історико-документальна виставка «Буремне Поділля», представлені документи та світлини якої, зібрані Державним архівом Хмельницької області, розповідають про національно-визвольний рух 1917–1932 років на Поділлі.

Щорічно 22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави.

З цієї нагоди 20 вересня у музеї Проскурівського підпілля відбувся урок мужності «Подвиг народних месників безсмертний».


Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024