| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Вт, 2024-03-19, 10:05

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 51 52 53 54 55 ... 65 66 »


У рамках святкування Дня Незалежності України музей історії міста Хмельницького влаштував етнопоказ моделей одягу в етнічному стилі.

З Днем Незалежності України вітали хмельничан музейники музею історії міста



В обласному центрі до Дня пасічника вдруге відбувся триденний фестиваль меду "Медовий Спас”.

Безліч локацій смачного свята, цікавих для гостей різного віку і вподобань,

розташувалися у парку культури та відпочинку імені М. К. Чекмана.

Звісно ж, бажані гості і винуватці події — пасічники-медівники з дарами від Божих комах з Хмельниччини та сусідніх областей розгорнули духмяну виставку-ярмарок на центральній, Квітковій, алеї аж до самого майдану зі сценою. А медової продукції! Меди різних сортів і смаків, стільники, прополіс, перга, настоянки, медовуха, медовий квас, віск... Очі розбігаються, слинки ковтаються...

Традиційно медовиків привітав "Парад бджілок”: юні танцівниці під акомпанемент муніципального естрадно-духового оркестру пурхали і робили "літаючі” па, наче справдешні метелики та бджілки.

А при вході у парк цілющими трав”яними чаями потік гостей пригощали працівники музею історії міста Хмельницького. Заодно знайомили зі стародавніми українськими подільськими одностроями з експозиції музею.




Найбільша кривда – коли народ обезглавлюють, позбавляють його власних світочів, зав`язують очі, відбирають здатність тверезо мислити і поганяють у прірву… Відомо, чому так чинили і чинять – силою чи обманом – загарбники щодо українців: це у нас – райська земля, багата на копалини, ясні зорі, тихі води, молочні ріки, медові береги… І ми, оберігаючи цю святу, Богом нам даровану твердь, не перестаємо самі собі дивуватися: як зуміли, попри ворожі навали, що віками нас плюндрували і нищили, - знову і знову проростати тут могутньою порослю, чіпко тягнутися до сонця і давати плоди…
Дивовижний приклад такого відродження – спалах національного, державного самоусвідомлення у Проскурові під час Української революції 1917-1921 років.



Побачити на власні очі, якими були стародавні українські лицарі, простежити наочну історію українського війська за його понад десятивікову історію від дружинників стародавньої Русі до сучасного українського воїна АТО можна в музеї історії міста Хмельницького.


У День Європи в Україні музей історії міста Хмельницького долучився до всеукраїнської акції та вийшов за межі музею, аби облаштувати музейну селфізону для кожного, хто забажає сфотографуватися на тлі зображення стародавньої Плоскирівської фортеці з фрагментами обладунків та щитом і мечем у руках. Перевтілитися в середньовічного лицаря хоча б на кілька хвилин забажав мало не кожен пересічний перехожий, особливо дітлашня - акція музейників мала чималий успіх. Про це наш фоторепортаж.

Сьогодні кортить розповісти шановному читачеві саме про те, чим живе і дихає наш музей у переплетенні фактів про чи не шістсотрічну саме європейську історію Плоскирова-Проскурова-Хмельницького в його одвічному прагненні до європеїзації зі збереженням власного триєдиного симбіозу трьох культур, які створили, вберегли та розвинули невеличке селище Плоскирівці до розмаху обласного центру України – міста Хмельницького.

Рисунок Юрія Адамчука


Насиченим екскурсіями виявився Міжнародний день музеїв 18 травня для музею історії міста Хмельницького.

18 травня - професійне свято працівників музеїв!

Шановні колеги-музейники!
Директори музеїв та заповідників, наукові співробітники, археологи, хранителі фондів, екскурсоводи, реставратори, лектори, волонтери та друзі музеїв! Всі, хто так чи інакше дотичний до цієї освітньої галузі культури!
Саме завдяки нашій професії, людство має змогу на власні очі побачити історичну та культурну спадщину, що дісталася суспільству від наших пращурів і яка завдяки нашим з вами зусиллям ретельно оберігається.
Створена музейниками своєрідна "машина часу" надає змогу хоча б на декілька хвилин перенести кожного бажаючого у світ прадавніх історій та легенд.
Нових археологічних розвідок, наукових досягнень, науково-популярних публікацій, раритетних експонатів та, головне, допитливих відвідувачів!
Зі святом, музейники всіх країн!

За слушною нагодою та за збігом обставин 11 травня в музеї історії міста Хмельницького перетнулися дві різних за змістом та жанрами виконання експозиції, які музейники вирішили поєднати, створивши оригінальний проект «Місто». 


Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024