| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Вт, 2024-10-22, 06:40

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України. Українське ділове мовлення
Погода
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 69 70 »


«Українська ідентичність – головна мішень російської агресії» - під такою назвою 16 лютого пройшла публічна лекція від МІМХ для хмельницьких студентів-медиків.



29 січня – День пам`яті Героїв Крут, які віддали життя, рятуючи Київ від російських загарбників.
Бій за залізничну станцію Крути 29 січня 1918 року – це епізод першої більшовицько-української війни, якому судилося стати символом епохи Українських визвольних змагань.



У фондах музею історії міста Хмельницького – цінне поповнення: нове дослідження Віктора Адамського про те, як Подільське історико-археологічне товариство прислужилося справі української державності.



22 січня 2024 року – 698-й день повномасштабного вторгнення російської федерації на землі суверенної України. Вже вдруге ми, українці, вшановуємо День Соборності України в умовах повномасштабної російсько-української війни. Цьогоріч – ювілейна дата – 105-та річниця проголошення Злуки українських земель в єдину державу.
Крім того, нині відзначаємо 106-ту річницю затвердженого 22 січня 1918 року IV Універсалу Української Центральної Ради (УЦР), який проголосив самостійність Української Народної Республіки (УНР).



16 січня — День захисників Донецького аеропорту.
Незламним героям-кіборгам - наша вдячність і слава!
Бої за Донецький аеропорт тривали з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року, тобто 242 дні.



Для наукового колективу музею історії міста Хмельницького Новий 2024 рік розпочався з приємного сюрпризу у вигляді отриманих безоплатно надзвичайно 
корисних і потрібних музейникам матеріалів та обладнання для зберігання предметів музейного фонду України і роботи працівників музею за форс-мажорних обставин.

90-ТІ РОКОВИНИ ГОЛОДОМОРУ-ГЕНОЦИДУ 1932-1933 РОКІВ В УКРАЇНІ
СВІДКИ ТРАГЕДІЇ ЗАСТЕРІГАЮТЬ ВІД ПОВТОРЕННЯ ЗЛОЧИНУ!



Дослідники Голодомору–геноциду 1932-1933 років зробили висновок про планомірну й масштабну навмисну організацію більшовицькою владою репресивної системи пограбування й розорення українського селянства і в кінцевому результаті – організацію Голодомору, який має всі ознаки геноциду.



21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи – одне зі знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революції, які відбулися в Україні у 2004 та 2013-2014 роках.

Музей історії міста Хмельницького завершує проведення циклу екскурсій-лекцій для учнівської молоді на базі Хмельницької художньої школи, де з 4 жовтня експонується меморіальна фотовиставка-реквієм "Полк "Азов" - Янголи Маріуполя". 15 листопада учасниками освітньо-меморіальної акції зі вшанування подвигу загиблих азовців стали вихованці Хмельницького ліцею ІІ-ІІІ ступенів Хмельницької обласної ради.
Пані Галина Барабаш, директор музею історії міста Хмельницького, розповіла ліцеїстам про незламних азовців та героїчну оборону Маріуполя.



Музей історії міста Хмельницького продовжує проведення циклу екскурсій-лекцій для учнівської молоді на базі Хмельницької художньої школи, де з 4 жовтня експонується меморіальна фотовиставка-реквієм "Полк "Азов" - Янголи Маріуполя".



17 жовтня екскурсантами експозиції стали старшокласники Хмельницького ліцею № 14 ім. Івана Огієнка.
Пані Галина Барабаш, директор музею історії міста Хмельницького, розповіла школярам про незламних азовців та героїчну оборону Маріуполя.

Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024