| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-25, 16:12

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 65 66 »
11 квітня — Міжнародний день визволення в'язнів концтаборів.



Ця пам'ятна дата відзначається на честь події, що мала місце 11 квітня 1945 року, коли в'язні концтабору у Бухенвальді почали повстання.


Етновиставка авторських писанок «Великоднє диво від Світлани Делікатної» днями відкрилась у музеї історії міста Хмельницького. Наші предки в дохристиянські часи вважали яйце дивом. Без перебільшень. Дивом творення життя. Дивом, що наділяє натхненням і силою жити. Тому цілком логічно, що саме яйцю в прадавні часи була виокремлена сакральна місія стати писанкою, вкритою потужними захисними символами, писаними природними фарбниками.



У музеї історії міста Хмельницького виступив із захопливою науково-краєзнавчою лекцією відомий в Україні та за кордоном дослідник, нумізмат Ростислав Саввов (на фото в центрі).

Цікаво і компетентно про нумізматику Поділля - від нумізмата, дослідника, кандидата технічних наук Ростислава Саввова: за яких умов, з якою метою і де саме почали на Поділлі карбувати власну монету - подільський півгрошик?



Про це та ще про багато пізнавальних речей, котрі стосуються історії рідного краю загалом та нумізматики, зокрема, ви зможете дізнатися на лекції відомого подільського дослідника, нумізмата, краєзнавця Ростислава Саввова "Карбування монет у Подільському князівстві у ХІV столітті".



27 березня – Всесвітній день театру. На честь професійного свята та з нагоди 90-ї річниці заснування Хмельницького театру імені М. Старицького музей історії міста Хмельницького пропонує до вашої уваги міні-експозицію зі своїх фондів «Театральні автографи часу».
В експозиції ви можете побачити колекцію програм та афіш, також представлено книги, фото та документи, особисті речі провідних акторів театру.



Працівники музею історії міста Хмельницького взяли участь у загальноміському суботнику з благоустрою.



Перші вузликові ляльки, так інколи ще називають мотанки, з’явилися приблизно 5 тисяч років тому. Мотанка – символ добра та благополуччя, символ надії на краще та сильний сакральний предмет. І зовсім не має значення, чи створилася лялька нашвидкоруч для забавки дитині, чи як важливий оберіг або подарунок до свята.



Щороку 9 березня українці по всьому світу святкують день народження Тараса Григоровича Шевченка – великого Кобзаря, видатного українського поета та художника. У свідомості кожного громадянина нашої держави Т.Г. Шевченко займає місце національного героя. Сьогодні музей історії міста Хмельницького презентує експозицію з фондів музею, присвячену великому Кобзарю, який став духовним наставником нашого народу і об’єднує різні покоління українців крізь століття і навіть континенти. 
Завдяки Тарасовій силі і мудрості слова про самобутню українську культуру знають в усьому світі.

Чи може бути зброєю українська автентика? Чи здатна бути непереможною українська краса? Уявіть сто жінок-берегинь, вбраних в українські строї, вроду та непереможність яких нескінченно посилюють автентичні прикраси-обереги – бісерні сузір’я сили, що випромінюють сяйво всесвіту української душі. Так, експонати персональної виставки автентичних українських прикрас народного майстра України Алли Учик «UKRAINIAN ART» здатні перетворити на оберегове військо сто жінок одночасно! Адже понад сотню автентичних ґерданів, намист, силянок, плетінок, криз, браслетів, стилізованих кольє, сережок, створених золотими руками сильної жінки, берегині українських народних традицій Алли Учик можна побачити у мистецькій залі музею історії міста Хмельницького.



І ми раді повідомити, що впродовж березня хмельничани і гості міста мають ексклюзивну можливість познайомитись із зібранням унікальних етнічних експонатів неймовірної краси у техніці бісероплетіння ‒ дивовижних українських автентичних жіночих прикрас, в яких закодовано прадавню українську оберегову силу. Зазначимо, що це лише чверть від усієї краси, створеної золотими ручками народної майстрині, адже за п’ять років вона встигла сплести з бісеру близько 400 прикрас!


Напередодні Дня українського добровольця музей історії міста Хмельницького спільно з Хмельницькою обласною бібліотекою для юнацтва провели для студентів Хмельницького університету економіки і підприємництва Годину національної гідності «Герої нескореної Батьківщини».

Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024