| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-03-29, 01:13

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 »


До Дня Незалежності директор музею історії міста Хмельницького Галина Барабаш провела в обласній бібліотеці для дітей імені Т. Г. Шевченка благодійну лекцію для чотирьох десятків дітей-учасників табору «Mind kids camp», присвячену становленню української державності та української нації.



15 серпня в Україні відзначається День археолога. Музей історії міста щиро вітає з професійним святом усіх причетних з професійним святом! Успіхів, терпіння і важливих знахідок. 
Саме тому  темою нашої розповіді сьогодні буде незвичайна монета з археологічної колекції музею – «монета-дельфін».



Не є таємницею, що саме торгівля була, є і буде рушійною силою розвитку нашого міста; саме тому у День працівників торгівлі ми з вами згадаємо кілька цікавих фактів з історії торговельного Проскурова.



Відзначаючи знакове для кожного громадянина України свято – День Української Державності, музей історії міста Хмельницького розгорнув просто неба на головній вулиці обласного центру – Проскурівській – експозицію банерів, присвячену темі свята.



28 липня 2023 року відзначаємо День Української Державності вдруге за історію. День Української Державності започатковано згідно з указом Президента України від 24 серпня 2021 року, тоді ж датою свята визначили 28 липня. Дату вибрали невипадково: саме цього числа в Україні відзначають ще одне велике свято - День хрещення Русі.

До 82-річниці окупації Проскурова (Хмельницького), 8 липня 1941 р.
...Практично в кожній установі Проскурова діє осередок ОУН(м), найпотужніша організація утворилася в редакції газети «Український голос». Перше число цього часопису міста Проскурова та окружної управи виходить до українського читача 30 вересня 1941 р.





Сьогодні музей історії міста Хмельницького пропонує вам зробити разом з дітьми обрядову ляльку – купавку.



Щорічно 1 липня з 1995 року відзначається День архітектури України. В цей день ми згадаємо ще одну втрачену пам'ятку нашого міста, про існування якої нам нагадують тільки декілька фотографій, що збереглися. Ще на початку 1970-х уздовж Володимирської (тоді ще вулиці ім. Кірова) краєм нинішнього скверу ім. Шевченко стояв довгий одноповерховий будинок. Побудований у другій половині XIX століття він мав статус так званого "міського будинку" - тут розміщувалися міська Дума та Управа, міська пожежна команда, а з 1901 року - ще й міська бібліотека.



БО ПЛАЧ НЕ ДАВ СВОБОДИ ЩЕ НІКОМУ,
А ХТО БОРЕЦЬ – ТОЙ ЗДОБУВАЄ СВІТ!
30 ЧЕРВНЯ 2023 РОКУ – 116-ТА РІЧНИЦЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГЕРОЯ УКРАЇНCЬКОЇ ВИЗВОЛЬНОЇ БОРОТЬБИ РОМАНА ШУХЕВИЧА



ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ – ЦЕ ОДНЕ З НАЙБІЛЬШ ЗНАЧУЩИХ СВЯТ НАШОЇ КРАЇНИ З ТОЧКИ ЗОРУ ПРОЦЕСУ ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ. 
Сьогодні цей день особливо важливий для нас, у час, коли Україна бореться за свою державність у кривавій війні з російським агресором.

Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024