| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-04-20, 16:14

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 65 66 »

З відновленням Української державності під час Визвольних змагань 1917-1921 років відбувалося становлення національних Збройних сил України.  Істотну роль в бойових діях, які провадила Армія УНР проти численних ворогів  у 1917–1920 рр., відігравали українські військово-повітряні сили. Історія Повітряного флоту Українських Визвольних змагань тісно пов'язана з Проскуровом.



18 травня о 15.00 з нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв зала мистецтв музею історії міста Хмельницького гостинно відчинить двері для всіх, хто цікавиться не лише мистецтвом, а й бажає підвищити рівень власної ерудованості. Ви потрапите на мистецький проєкт «Синтез мистецтв. Образи і постаті», проілюстрований колективною експозицією портретного живопису, що є результатом давньої та плідної співдружності двох хмельницьких художніх студій – «Відродження» під керівництвом Радимира Міляра та Тетяни Чигрин, та «Рефлекторний взаємозв’язок», якою керує Едвард Міляр. Проєкт «Синтез мистецтв» активно розвивається та мистецьки еволюціонує понад десять років завдяки успішній творчій насназі громадської організації «Хранителі спадщини». Цього року «Хранителі спадщини» надихнулися темою ролі особистості в історії, і, поєднавши просвітницький напрямок своєї діяльності, спромоглися втілити цю ідею також і у власних творах образотворчого мистецтва. 
  



ЦЬОГОРІЧ УКРАЇНА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ МАТЕРІ 14 ТРАВНЯ
Вже дев`ятий рік поспіль свято Матері в Україні обпалене і затьмарене війною.
Та Україна – Свята Мати Героїв – непереможна твердиня духу і звитяжної слави - знаходить в собі могутню силу і волю жити, боротися й відроджуватися заради майбутнього.



Цьогоріч Україна вперше за двадцять років долучиться до заходів з нагоди Дня Європи — свята, яке традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті.



Музей історії міста Хмельницького щиро дякує директору мовної школи "Polonius", викладачу панові Каролю Франковскі - за допомогу у створенні музейного аудіогіда польською мовою, а також за подаровані до бібліотеки музею книги.

Всесвітньою федерацією поріднених міст ухвалено відзначати кожну останню неділю квітня як Всесвітній день поріднених міст. Саме з цього приводу музей історії міста презентує міні-експозицію з власних фондів, що ілюструють дружні зв’язки з порідненими містами.





Серед усіх трагедій, які пережило людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя. Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, завдав шкоди здоров’ю мільйонів українців.



У черговій краєзнавчій книзі цьогорічного лауреата регіональної премії "Скарби землі Болохівської" в номінації "Краєзнавство" (з чим музей сердечно вітає!), лауреата Всеукраїнської премії "За збереження історичної пам`яті імені Леся Танюка і Хмельницької міської премії імені М. Орловського, археолога та історичного реконструктора 
Володимира Захар`єва /із Ватралів/ і відомого проскурово- та хмельницькознавця, блогера, знаного фотохудожника Леоніда Западенка йдеться про події та людей, долі яких пов`язані зі святинею католиків обласного центру та краю - костелом Святої Анни.



18 квітня у світі відзначають Міжнародний день пам'яток і визначних місць, а в Україні – День пам’яток історії та культури. На жаль, багато пам’яток нашого міста наразі втрачено, зокрема будівлю цукрового заводу у Хмельницькому.



Щорічно 12 квітня Україна відзначає День скаута. Подію започаткували 28 березня 2008 року.
Скаутський рух у світі з’явився у 1907 році завдяки британцю Роберту Бейдену-Павеллу, який створив табір скаутів і розробив теорію скаутингу. В Україні скаутинг став популярним у 1911 році. Національна організація отримала назву "Пласт", а скаутів назвали пластунами – як колись козаків Запорізької Січі, що займалися розвідкою.

Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024