| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пн, 2024-04-29, 08:29

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2024 » Лютий » 16 » У День єднання - публічна лекція від МІМХ для майбутніх медиків
17:43
У День єднання - публічна лекція від МІМХ для майбутніх медиків
«Українська ідентичність – головна мішень російської агресії» - під такою назвою сьогодні пройшла публічна лекція від МІМХ для хмельницьких студентів-медиків.
16 лютого, в День єднання, до студентів-медиків Хмельницького базового медичного коледжу завітали працівники музею історії міста Хмельницького з виїзною мультимедійною лекцією «Українська ідентичність – головна мішень російської агресії».
Директор музею історії міста Хмельницького пані Галина Барабаш в експертній розповіді провела історичний аналіз передумов, що спричинили тотальну військову агресію рф проти України, та окреслила головну мету держави-агресорки: знищення державного та національного самовизначення українців, їх асиміляція та інтеграція в соціокультурний простір «руского міра», новий імперський проєкт квазі-СРСР.



Росія не здатна існувати інакше як імперія, наголосила пані Галина, тому й загарбницький експансіонізм як складник російської політики, застосовуваний століттями, сьогодні зусиллями очільників Кремля трансформувався в геноцид українців.
Нинішня російсько-українська війна – війна без правил з боку рашистів. У ній неможливий компроміс. У насильства, яке загарбники підступно й цинічно застосовують до мирних громадян, немає раціональної межі. Бо військо рашистів, позбавлене здорового глузду, налаштоване на тотальне знищення носіїв української ідентичності.
Наразі ми маємо власну державу, тому наша ідентичність не тільки відстоює себе перед російською, але й конкурує зі всім світом за кожного українця, щоб він обирав нашу спільноту, нашу державу, нашу мову. До української нації належать ті, для кого життєво важливими цінностями є державна незалежність України, патріотизм і почуття гордості за належність до спільноти українських громадян, повага до самобутньої української культури й української державної мови. Тож нині наші хлопці воюють за наш простір, нашу державність, нашу спільноту, за нашу національну ідентичність.



Тема заходу особливо актуальна в умовах діючої повномасштабної війни, яку розгорнула держава-агресорка проти України, оскільки гостро стоїть питання про збереження цілісності нашої держави, визначення її місця на мапі світу та міжнародній політичній арені, вирішення майбутнього кожного громадянина і народу в цілому. А це залежить не тільки від забезпеченості зброєю військових формувань, а від національної єдності та самосвідомості, укріплення української ідентичності за всіма складовими.
Революція Гідності, Майдан... Це все згуртувало, але саме війна зрештою стала ідентифікатором формування української ідентичності і нашої єдності, і вже незалежно від етнічного походження, тому що йде формування української політичної нації, оскільки у війську нашому воює українець, воюють люди різних національностей. Це вже говорить про справжню єдність і формування нашої ідентичності, підсумувала пані Галина.
Переглядів: 145 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024