| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-04-26, 01:18

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 65 66 »
Яскравою сторінкою в історії волонтерського руху, що активно розгорнувся на Хмельниччині з початком російсько-української війни, стала діяльність громадської організації «Громадянська оборона Хмельниччини».



18 травня музей історії міста Хмельницького гостинно відкриє двері Європейської ночі музеїв, яка щорічно дивує поціновувачів інтелектуального дозвілля не лише можливістю безкоштовно ознайомитися з музейною експозицією та зробити захоплюючі селфі, а й взяти участь в інтерактивних видовищах та іграх. Отже, Європейська ніч музеїв-2019 у музеї історії міста Хмельницького – це:





Ми з тобою, солдате України! Під такою назвою 16 травня до Дня Героїв у музеї історії міста Хмельницький відбудеться науково-краєзнавчий круглий стіл, приурочений до 5-ї річниці волонтерської організації ГО «Громадянська Оборона Хмельниччини».




10 травня у музеї  Проскурівського підпілля у співпраці з Хмельницьким обласним художнім музеєм сучасного  українського мистецтва відбулася квест-вікторина для учнів Хмельницької гімназії № 1 ім. В. Красицького та НВО №5, присвячена подіям Другої світової війни та героїці наших днів «Миру бути».



Напередодні Дня матері в музеї історії міста Хмельницького відбувся майстер-клас із виготовлення ляльки-круп`янки.





19 квітня колектив музею історії міста Хмельницького став активним учасником відкриття міського туристичного сезону.  Цього  разу хмельничан запросили до участі в загальноміському екскурсійному дні, під час якого було проведено 38 тематичних екскурсій на різних локаціях міста. Вісім з них провели працівники музею історії міста.


У мистецькій залі музею історії міста Хмельницького відкрилася виставка вишиванок та писанок з приватної колекції знаної писанкарки, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва, викладача Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Світлани Делікатної.


З глибин вікових традицій – під такою назвою в музеї історії міста Хмельницького відкривається експозиція, присвячена сакральним українським мистецтвам вишивання та писанкарства.



У Міжнародний день визволення в`язнів фашистських концтаборів, 11 квітня, в обласному центрі вшанували пам`ять жертв окупаційного гітлерівського режиму. До скорботного мітингу та поминальної панахиди, що відбулися в мікрорайоні Ракове, на території 19-ї ракетної бригади, де у 1942-1943 роках  містився табір суворого режиму для військовополонених Шталаг-355, долучилися і представники наукового колективу музею історії міста Хмельницького. До Меморіалу пам`яті жертв гітлерівських окупантів поклали квіти представники обласної та міської влади, колишні в`язні фашистських концтаборів, ветерани війни, військовослужбовці, громадськість міста та області. Поминальну панахиду за жертвами нацистських концтаборів провів благочинний міста Хмельницького Хмельницької єпархії Православної церкви України митрофорний протоієрей Ярослав Рібий. Пам`ять страдників вшанували хвилиною мовчання.



Днями мистецька зала музею історії міста Хмельницького приймала літературну громаду міста з презентацією другого тому альманаху Хмельницької міської літературної спілки «Поділля» з присвятою до 25-річчя її заснування.



Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024