| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-04-20, 14:57

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2020 » Червень » 2 » Анастасія Толмачова запрошує у світ своїх мрій
14:58
Анастасія Толмачова запрошує у світ своїх мрій

У Міжнародний день захисту дітей в музеї історії міста Хмельницького  відкрилася перша персональна художня виставка випускниці Хмельницької дитячої школи мистецтв «Райдуга» Анастасії Толмачової під назвою «Мій світ, мої мрії».


Юна художниця представила понад 30 робіт, виконаних в різних техніках:  акварель, графіка, декоративний розпис, батик. Роботи створені впродовж останніх 5 років і розкривають різні етапи становлення та творчого зростання юної художниці. Частина картин є навчальними завданнями, які розкривають творчу індивідуальність  авторки. В кожній роботі Анастасії втілені почуття, фантазії, любов до мистецтва, жага пізнання та безупинного творчого пошуку своєї індивідуальності в мистецтві.


Змалечку Настя відвідувала гурток малювання у рідному місті Лутугине на  Луганщині. У 2014 році, коли почалася російсько-українська війна, окупація, дівчина з сім`єю переїхала до Хмельницького. Батько Анастасії – учасник бойових дій, неодноразово боронив цілісність та незалежність України. На жаль, у 2019 році його не стало. Але любов, яку передали доньці батьки, промениться з кожної її роботи. Найкращою порадницею, найдорожчою повірницею мрій і задумів, найважливішою опорою в житті залишається для Насті матуся Наталія Євгеніївна.

За словами дівчини та її мами, визначитися з подальшим вибором улюбленої справи свого життя Настуні допомогли вже тут, у Хмельницькому, наставники з Хмельницької дитячої школи мистецтв «Райдуга», особливо її викладачка Галина Іванівна Олійник. Анастасія та її мама подякували колективу та директорці школи мистецтв Олені Бондар, викладачу Галині Олійник за те, що вони допомогли юному таланту повірити в своє покликання, відкрили нові горизонти у пошуку свого творчого шляху. Викладачі надихнули Анастасію творити, самовдосконалюватися, брати участь у численних творчих конкурсах, звідки дівчина щоразу привозила призові місця та нагороди. І нині випускниця  «Райдуги» - знана учасниця і дипломант шкільних, міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, виставок, пленерів. І серед них – конкурс «Об`єднаймося ж, брати мої», Міжнародний форум-конкурс «Золотий мольберт», під час якого було створено серію робіт, що залишилася у фондах «Львівської дитячої галереї». Серед них – робота «Листопад», що в 2016 році стала обкладинкою науково-популярного природничого журналу «Колосок». Настя стала фіналісткою міжнародного конкурсу  «Золотий мольберт» і на сцені Львівського оперного театру представила фінальну конкурсну роботу – ікону Богородиці, виконану на левкасі за всіма канонами іконопису. Ця робота нині зберігається у фондах Львівської дитячої галереї.

Настині роботи надзвичайно розмаїті за жанровою палітрою та технікою. Особливо вдаються їй портрети, пейзажі, натюрморти, сюжетні композиції.


А також вона вдало виступає в ролі художника-ілюстратора, вкладаючи у свої малюнки внутрішнє осмислення текстів і фантазію. Дівчина дуже мріє вступити до художнього вишу, стати художником-ілюстратором. А ще – подорожувати світом та навчатися таємниць малярства у найкращих майстрів сьогодення.


З першою персональною виставкою Анастасію Толмачову привітали її мама та родичі, друзі, а також  викладач-наставниця Галина Олійник, директорка Хмельницької дитячої школи мистецтв «Райдуга» Олена Бондар. 

Директорка музею історії міста Хмельницького Галина Барабаш  відзначила талант і багатство фантазії, патріотизм і вправність пензля юної художниці, побажала їй розкрити  свій потенціал, віднайти і щасливо втілити свою творчу оригінальність і здійснити найсміливіші мрії.

На знак вдячності і згадку про знакову подію Анастасія Толмачова передала у фонди  музею історії міста Хмельницького свою роботу «Натюрморт з калиною».


Виставка Анастасії Толмачової «Мій світ, мої мрії» експонуватиметься в музеї історії міста Хмельницького впродовж двох тижнів.

 

Переглядів: 626 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024