| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-25, 01:26

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 37 38 39 40 41 ... 65 66 »
У музеї Проскурівського підпілля 22 листопада вшанували пам'ять жертв геноциду в Україні 1932–1933 років. Для учнів НВК № 10 був проведений історичний кіноекскурс «Великий злам» від Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса.


Днями до Дня Гідності та Свободи у Хмельницькому  ліцеї № 17 для п"ятикласників пройшла зустріч з учасницею революції Гідності -  директоркою музею історії міста Хмельницького Галиною Барабаш.



"Коли слова були богами" - під такою назвою, що інтригує, в мистецькій залі музею історії міста Хмельницького пройшла лекція для студентів факультету початкової освіти ХГПА, яку провела директорка музею Галина Барабаш. Захід приурочено до Дня української писемності і мови.



Днями мистецька зала музею історії міста Хмельницького зібрала численних гостей на художньо-музичному перформансі з нагоди відкриття авторського вернісажу живопису хмельничанки Лідії Мельничук під яскравою назвою «Колорит», який об’єднав 25 полотен молодої мисткині.





До Дня вигнання нацистських окупантів з території України в музеї Проскурівського підпілля відбувся хісторі-експлейнер "Українська Повстанська Армія" для учнів гімназії № 1 імені В. Красицького.





Предтечею створення організацій Народного Руху на Хмельниччині, і, зокрема, в обласному центрі, стали засновані у 1988-1989 роках патріотично налаштованими краянами осередки всеукраїнських організацій:  культурно-просвітницьке товариство «Спадщина» (голова Г. О. Сіренко), осередок української скаутської організації «Пласт» (голова Г. І. Барабаш), обласне Товариство української мови  імені Тараса Шевченка «Родовід» (голова М. Н. Магера), ВО «Меморіал» (керівник Л. В. Бірюк)



Кожен з нас має своє уявлення світу, незважаючи на суспільні норми та традиції. Кожен з нас, українців, по-своєму відчуває душу України – її колорит. Нині ж своїм відчуттям традиційного національного колориту з нами воліє поділитися молода хмельницька  художниця Лідія Мельничук.




До Дня захисника України 11 жовтня в  музеї Проскурівського підпілля відбувся тематичний художній пленер "Костянтин Місевич - провідник підпільної ОУН" за участю вихованців гімназії № 1.



Оригінальну пізнавальну локацію до Дня міста підготували для хмельничан і гостей обласного центра працівники музею історії міста Хмельницького. Лаконічна інтерактивна експозиція розташувалася у пішохідній зоні вулиці Проскурівської в самому епіцентрі розважальних подій поблизу музею. Виставкові стенди, виконані в єдиній коміксованій концепції Дня міста, у легкій та невимушеній формі розповіли про надзвичайно цікавих уродженців Проскурова, які залишили по собі неабиякий слід не лише в історії міста, а й свого часу стали всесвітньо відомими фахівцями кожен у свої галузі.




Днями в залі Хмельницької  дитячої школи мистецтв відбулася науково-практична конференція  «Народний Рух України у 1989-1991 роках на Хмельниччині: становлення, діяльність, розбудова», присвячена 30-річчю створення Народного руху України. Організаторами виступили Хмельницька міська рада, управління культури і туризму міської ради, музей історії міста Хмельницького, громадський комітет ветеранів НРУ.



Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024