| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-04-19, 08:55

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2020 » Травень » 23 » Збережи в собі свободу!
14:29
Збережи в собі свободу!

У День Героїв, 23 травня, музей історії міста Хмельницького розгорнув на вулиці Проскурівській інформативну експозицію банерів "Люди свободи", присвячену Героям України ХХ століття.

У День Героїв ми вшановуємо всіх борців за волю України: лицарів Київської русі, козаків, повстанців, українських Січових Стрільців, вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. Власне виставка "Люди свободи" розповідає про українців, які присвятили своє життя боротьбі за Українську державність у ХХ столітті.


Ці люди дуже різні - поети й політики, військові й музиканти, науковці і художники, журналісти й режисери... Кожного з них жорстоко ламали за переконання і справи, які вони чинили для добра України та українців: вороги та прислужники ворожих Україні тоталітарних режимів піддавали їх тортурам у тюрмах і таборах, нищили морально й фізично.


Але ці люди зуміли зберегти свободу в собі, пронести її через часи неволі, передати, як найсвятіший заповіт - для наступних поколінь, стати світочами для нас, нащадків. Адже, як мовив відомий майстер слова, чим більший попит на свободу, тим менша за неї ціна.


І коли ми вдивляємося у суворі і щирі обличчя своїх Героїв, то мусимо відчувати не лише безмежну вдячність за їхній мужній чин, що призвів до утвердження Української державності. А й моральну відповідальність за збереження суверенної України для тих, хто прийде після нас.


Тому один з банерів виставки "Люди свободи", створеної Інститутом національної пам`яті, присвячено Герою України, котрий уже в ХХІ столітті вийшов на Майдан Незалежності, щоб відстояти вільну Україну, одному з наймолодших з когорти Героїв України - Назарію Войтовичу.


За останні роки до списку Героїв додалися учасники Революції Гідності, воїни, котрі здійснили подвиг під час російсько-української війни, що триває... Ми пам`ятаємо. Ми приносимо нашу вдячність і шану. Ми бережемо заповіти.

Банери надано Хмельницьким обласним краєзнавчим музеєм.

Переглядів: 559 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024