| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-04-19, 13:51

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 40 41 42 43 44 ... 65 66 »
20 березня напередодні відзначення 75-ї річниці визволення міста Хмельницького від нацистських окупантів до музею Проскурівського підпілля на урок  пам’яті «Подвиг безсмертний,  пам'ять – жива» завітали учні 7 класу НВО № 5 ім. С. Єфремова.



В музеї історії міста Хмельницького відкрилася персональна виставка графіки та живопису відомого художника сучасності члена Національної спілки художників України кам`янчанина Миколи Панасюка під назвою «Кам`янецькі чари».





Познайомитися з виставкою живопису та графіки Миколи Панасюка під назвою «Кам`янецькі чари» запрошує музей історії міста Хмельницького. Відкриття експозиції відбудеться 14 березня 2019 року о 15.00 за адресою: вул. Проскурівська, 30.

 Як реалізували українську державотворчу ідею в Проскурові сто літ тому, обговорювали в музеї історії міста Хмельницького на засіданні науково-краєзнавчого круглого стола «Розвиток української ідеї в період Української революції 1917-1921 років у Проскурові», приуроченого до 100-річчя Української революції 1917-1921 років.


Про особливості становлення Української державності в місті Проскурові, Проскурівському повіті та  на Поділлі в часи Української революції 1917–1921 років  буде йти мова під час засідання науково-краєзнавчого круглого столу «Розвиток української ідеї  в період Української революції 1917–1921 років у Проскурові», приуроченому до відзначення  100-річчя Української революції 1917–1921 років, яке відбудеться 28 лютого 2019 року о 15.00  в музеї історії міста Хмельницького, що на вул. Проскурівській, 30.





Веселкове різнобарв`я 
 у виставковій залі випромінює живодайну свіжість, гармонію, наснажує душу співати і творити. Нові художні роботи  майстрів  з історичного села Самчики, що в Старокостянтинівському районі Хмельниччини, продовжують дивувати глядачів самобутністю розпису, неповторністю композиції, розчулюють непідробною, щирою любов`ю до рідної природи, історії, культури…


1 лютого в музеї історії міста Хмельницького відбувся турнір з настільної гри «Українська революція» між командами учнівської молоді міста. У заході, приуроченому до 101-х роковин бою під Крутами, взяли участь представники Хмельницької гімназії № 2, СЗОШ № 13 імені М.К. Чекмана та ліцею № 15 імені О.Співачука. Турнір підготовили і провели представники Хмельницького осередку НСОУ «Пласт» за підтримки музею історії міста Хмельницького. 



Насолодитися чудовим самчиківським розписом, поспілкуватися з майстрами Олександром Пажимським, Віктором Раковським, Сергієм Касьяновим, Михайлом Юзвуком, Ольгою Полупан, дізнатися таємниці створення барвистих «мальовок» запрошує музей історії міста Хмельницького, що на Проскурівській, 30. Отже, у середу, 6 лютого 2019 року, о 14.00 чекаємо вас на відкритті художньої виставки «Самчиківський розпис – диво Хмельниччини».



"ОУН і Степан Бандера як символи боротьби за незалежність України" - під такою назвою в музеї історії міста Хмельницького відбувся науковий круглий стіл, присвячений 90-річчю створення ОУН та 110-річчя з дня народження Степана Бандери.

 


Чимало цікавого дізнаємося з новорічного номера газети «Український голос», який зберігається у фондах  музею історії міста Хмельницького. 


Відомо, що орган окружної управи та управи міста Проскурова  газета «Український голос» видавалася в Проскурові в часи Другої світової війни.  Підшивки часопису зберігаються  в Державному архіві Хмельницької області. Перше число газети побачило світ 30 вересня 1941 року. Грунтовне  дослідження  щодо діяльності часопису та долі його редактора, нашого земляка, родом із села Копачівка Деражнянського району  Юхима Кошельника  під назвою «Анатоль Юриняк:  таємниця справжнього імені» написав директор обласного літературного музею Василь Горбатюк.

Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024