| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-25, 18:15

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 38 39 40 41 42 ... 65 66 »
У музеї Проскурівського підпілля 19-20 вересня пройшов цикл заходів до Дня партизанської слави та з нагоди 25-річчя створення музею.



Як населення України та зокрема Проскурова боролося з гітлерівськими окупантами та які були історичні передумови виникнення підпільно-партизанського руху в місті Проскурів, а також зустрітися з істориком і побачити тематичний хісторі-експлейнер ви зможете на заході до Дня партизанської слави, котрий відзначається в Україні 22 вересня. Захід відбудеться 19 вересня о 12.00 в музеї Проскурівського підпілля.




Чи виконав РУХ свою історичну місію, і, якщо так, то – яку?До чого прагнули, у що вірили, за що боролися наші земляки, перші рухівці, люди, котрі  у непрості часи тоталітарної комуністичної реакції, переслідувань за погляди, відсутності свободи слова започатковували і втілювали  ідеї демократії, соборної незалежної  національної держави України, незважаючи на ризики для себе і своїх сімей? Якою була соціально-політична ситуація в області та обласному центрі  в кінці 1980-х років, коли  патріотам довелося засівати перші зерна  людської і національної гідності  у маси зденаціоналізованих і позбавлених історичної пам’яті українців? Чи написана у нас в місті, області, зрештою, повна історія  розвитку пострадянського демократично-патріотичного руху, з усіма іменами, подіями, фактами?

Відповіді на ці питання обіцяють дати відомі  історики України, області та міста  на засіданні науково-практичної конференції  «Народний Рух України за перебудову (Народний Рух України), у 1989-1991 роках на Хмельниччині: становлення, діяльність, розбудова»,  присвяченої  30-річчю створення Народного Руху України, яка відбудеться 27 вересня  2019 року в залі Хмельницької міської школи мистецтв. Початок о 10.00.

Організаторами конференції виступили  Хмельницька міська рада, музей історії міста Хмельницького,  громадський комітет ветеранів НРУ.

 У конференції  беруть участь відомий  історик,  письменник,   доктор історичних наук,   професор Володимир Сергійчук   та низка провідних науковців  міста  й області,  ветерани-активісти НРУ, представники закладів освіти міста та області.

В рамках науково-практичної конференції відбудеться презентація книги Лева Бірюка «Народний рух. До 30-річчя НРУ: становлення, діяльність, розбудова».


9 вересня 2019 р. виповнюється 30 років з часу створення НРУ. З цієї нагоди у музеї історії міста працює виставка «Шлях до незалежності України», побудована на світлинах, документах та архівних матеріалах, пов’язаних із діяльністю НРУ у Хмельницькому та області.



В музеї історії міста Хмельницького відкрилася виставка живопису відомого подільського художника, педагога, члена Національної спілки художників України,  заслуженого художника України Леоніда Бессараби з присвятою його пам'яті.



Науковий колектив музею історії міста Хмельницького продовжує практичний цикл тематичних майстер-класів з виготовлення народних оберегів. Напередодні Зелених свят для найменших відвідувачів музейники розробили майстер-клас із виготовлення трав'яної ляльки-оберега.



Лідерський курс імені Євгена Коновальця знову пройшов у музеї історії міста Хмельницького, що на вулиці Проскурівській, 30 в обласному центрі. 



Саме так  – «суцільний прикол» – назвав колекцію своїх художніх світлин київський фотохудожник Олександр Сліпченко, чия персональна фотовиставка під назвою «Випадкове мистецтво» відкрилася днями в мистецькій залі музею історії міста Хмельницького.  Тридцять шість оригінальних робіт справді відкривають крізь призму погляду фотомайстра дивовижний світ химерних істот, лісових духів,  а також  звірів, птахів, плазунів і ще якихось незбагнених фантазійних  істот – охів, перелесників  та потерчат  із сивої казки чи легенди…



В музеї історії міста Хмельницького відкривається виставка оригінальних робіт фотохудожника з Києва Олександра Сліпченка під назвою «Випадкове мистецтво».


У музеї історії міста Хмельницького 18 травня зустрілись різні епохи і часи в рамках відзначення Європейської ночі музеїв з нагоди Міжнародного дня музеїв. Точніше сказати – без звичних для нас рамок.





Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024