| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Вт, 2024-03-19, 13:08

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 53 54 55 56 57 ... 65 66 »
Помилкові кроки української влади доби Директорії та армії УНР... Скільки їх було...
Один з найкривавіших єврейських погромів стався в Проскурові майже сто років тому – далекого засніженого 15 лютого 1919 року в єврейських кварталах міста...


А ви можете уявити собі місто Хмельницький «ідеальним містом», містом-твердинею? Важко? Однак у далекі часи Середньовіччя нашому Плоскирову довелося стати саме таким – «Urbs Munita» (лат. – місто з укріпленнями, твердиня). Звісно, що риси так званого ідеального міста були набуті не одразу, а з часом, та все ідеальне має свій початок, розвиток і, на жаль, занепад… Не став винятком і Плоскирів. Інтригує? Аби дізнатись маловідомі історичні факти про місто, до якого ми не просто звикли, а впевнені, що нам відомо про нього все, чи майже все, ми розпочинаємо цикл статей про стародавній Плоскирів, його мешканців, власників та його маловідомі історичні трансформації з невеличкого села в успішний центр одного з регіонів України.





1 лютого відбулось розширене засідання науково-методичної ради музею історії міста Хмельницького, на яке були запрошені представники військових частин, що дислокуються в місті, з метою обговорення провадження «Програми шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, які розташовані на території м. Хмельницького на 2017 рік».


Музей історії міста Хмельницького також долучився до міжнародної музейної акції.
Детальніше про це дивіться в телесюжеті телеканалу ТВ 7+.



Щороку 27 січня відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Ця дата знаменує річницю звільнення від нацистів концентраційного табору Аушвіц-Біркенау радянськими військамиу 1945 році. З нагоди вшанування пам’яті жертв Голокосту в музеї Проскурівського підпілля розпочала роботу міні-експозиція «Жахіття Голокосту на Поділлі. Наш біль – наша пам’ять», у яку увійшли фото- та друковані матеріали із історії цих подій на території Поділля.



У музеї Проскурівського підпілля вшанували пам'ять відважної підпільниці, учасниці Проскурівської окружної підпільно-партизанської організації Ченаш Марії Миколаївни.

«Творчість без меж» – саме так назвала свою персональну виставку в музеї історії міста Хмельницького художниця та народна майстриня з Городка пані Олена Марчук.


17 листопада у музеї історії міста Хмельницького відбулося відкриття виставки «Революція Гідності – символ свободи і духу» .


З метою вшанування подвигу партизан і підпільників 20 вересня у музеї Проскурівського підпілля відбувся урок мужності «Незламний фронт відваги й доблесті», присвячений Дню партизанської слави.









































В культурну програму конференції була включена й атмосферна екскурсія містом з гідом-екскурсоводом із музею історії міста Хмельницького. 

Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024