| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Вт, 2024-03-19, 08:40

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 52 53 54 55 56 ... 65 66 »

Друга світова стала важливою віхою в новітній історії. Вона по-новому висвітлила старі проблеми, змінила розстановку сил у світі, замирила, здавалося б, непримиренних ворогів, навчила цінувати мир понад усе.



11 травня музей Проскурівського підпілля спільно з Хмельницьким обласним художнім музеєм провели для учнів 10 класу Хмельницького колегіуму імені Володимира Козубняка квест-вікторину, приурочену 72-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.


З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні завідувач музею Проскурівського підпілля Віта Баранюк взяла участь у проведенні пам’ятного заходу у Хмельницькій загальноосвітній санаторній школі-інтернаті I-III ступенів № 2 для дітей із серцевосудинними захворюваннями та цукровим діабетом.


28 березня в рамках святкування 73-ї річниці визволення міста Хмельницького від нацистських окупантів музей Проскурівського підпілля спільно з Хмельницьким обласним художнім музеєм представили художню виставку «Проскурів звільнено».


З нагоди 73-ї річниці визволення міста Хмельницького від нацистських окупантів 22 березня у музеї Проскурівського підпілля відбувся урок мужності «Проскурів у Другій світовій війні: гіркота втрат і радість звільнення» за участю студентів та викладачів Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.


Під такою назвою в музеї історії міста Хмельницького розгорнуто виставку декоративно-прикладного мистецтва народних майстрів Семена Тлустого, Галини Шумило-Тлустої, Федора Струсевича та Людмили Слободчикової.


Третього березня відзначається Всесвітній день письменника. Захотілося розповісти допитливим читачам про одного з фактично невідомих хмельничанам письменників, яким довелося народитися в Проскурові та судилося здобувати літературну славу поза межами рідної землі – на чужині, в еміграції. До того ж це письменники непересічні, знані у всесвітній спільноті поціновувачів друкованого слова та відзначені престижними преміями і нагородами. Сьогодні ви дізнаєтеся про уродженця Проскурова Альберто Герчунофф.




Втретє 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. Події останніх місяців 2013 та початку 2014 року перетворилися на справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого народу. Пробудилася приспана роками національна свідомість українців. Під час Революції Гідності понад сотня людей загинула від куль, побиття або відійшла у вічність пізніше від отриманих на Майдані поранень. Їх назвали Героями Майдану, Небесною Сотнею, Воїнами Світла. Їх вчинки не будуть забуті ніколи. Країна змінилася. Настала нова історична віха.


17 лютого в музеї історії міста Хмельницького відбулася презентація персональної фотовиставки «Майдан. Історія протесту» Сергія Аніськова. Захід зібрав чимало відвідувачів, серед яких були присутні і представники міської влади, і міського управління культури і туризму, і учасники подій, і юне покоління.

Виставка приурочена до Дня Героїв Небесної Сотні та розповідає про події 2013-2014 років, пов’язані з народними протестами на Майдані Незалежності в місті Хмельницькому. Цього дня присутні мали нагоду всі разом згадати, як це відбувалось у нашому місті.


Запрошуємо хмельничан і гостей міста на відкриття персональної фотовиставки Сергія Аніськова «Майдан. Історія протесту», яке відбудеться 17 лютого 2017 р. о 16:00 у музеї історії міста Хмельницького, що на вулиці Проскурівській, 30.


Фотовиставка висвітлює події Революції гідності: як це відбувалося в державі, як це було у Хмельницькому та столиці.


Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024