| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-07-27, 17:14

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 54 55 56 57 58 ... 67 68 »

З нагоди 73-ї річниці визволення міста Хмельницького від нацистських окупантів 22 березня у музеї Проскурівського підпілля відбувся урок мужності «Проскурів у Другій світовій війні: гіркота втрат і радість звільнення» за участю студентів та викладачів Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.


Під такою назвою в музеї історії міста Хмельницького розгорнуто виставку декоративно-прикладного мистецтва народних майстрів Семена Тлустого, Галини Шумило-Тлустої, Федора Струсевича та Людмили Слободчикової.


Третього березня відзначається Всесвітній день письменника. Захотілося розповісти допитливим читачам про одного з фактично невідомих хмельничанам письменників, яким довелося народитися в Проскурові та судилося здобувати літературну славу поза межами рідної землі – на чужині, в еміграції. До того ж це письменники непересічні, знані у всесвітній спільноті поціновувачів друкованого слова та відзначені престижними преміями і нагородами. Сьогодні ви дізнаєтеся про уродженця Проскурова Альберто Герчунофф.




Втретє 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. Події останніх місяців 2013 та початку 2014 року перетворилися на справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого народу. Пробудилася приспана роками національна свідомість українців. Під час Революції Гідності понад сотня людей загинула від куль, побиття або відійшла у вічність пізніше від отриманих на Майдані поранень. Їх назвали Героями Майдану, Небесною Сотнею, Воїнами Світла. Їх вчинки не будуть забуті ніколи. Країна змінилася. Настала нова історична віха.


17 лютого в музеї історії міста Хмельницького відбулася презентація персональної фотовиставки «Майдан. Історія протесту» Сергія Аніськова. Захід зібрав чимало відвідувачів, серед яких були присутні і представники міської влади, і міського управління культури і туризму, і учасники подій, і юне покоління.

Виставка приурочена до Дня Героїв Небесної Сотні та розповідає про події 2013-2014 років, пов’язані з народними протестами на Майдані Незалежності в місті Хмельницькому. Цього дня присутні мали нагоду всі разом згадати, як це відбувалось у нашому місті.


Запрошуємо хмельничан і гостей міста на відкриття персональної фотовиставки Сергія Аніськова «Майдан. Історія протесту», яке відбудеться 17 лютого 2017 р. о 16:00 у музеї історії міста Хмельницького, що на вулиці Проскурівській, 30.


Фотовиставка висвітлює події Революції гідності: як це відбувалося в державі, як це було у Хмельницькому та столиці.


Помилкові кроки української влади доби Директорії та армії УНР... Скільки їх було...
Один з найкривавіших єврейських погромів стався в Проскурові майже сто років тому – далекого засніженого 15 лютого 1919 року в єврейських кварталах міста...


А ви можете уявити собі місто Хмельницький «ідеальним містом», містом-твердинею? Важко? Однак у далекі часи Середньовіччя нашому Плоскирову довелося стати саме таким – «Urbs Munita» (лат. – місто з укріпленнями, твердиня). Звісно, що риси так званого ідеального міста були набуті не одразу, а з часом, та все ідеальне має свій початок, розвиток і, на жаль, занепад… Не став винятком і Плоскирів. Інтригує? Аби дізнатись маловідомі історичні факти про місто, до якого ми не просто звикли, а впевнені, що нам відомо про нього все, чи майже все, ми розпочинаємо цикл статей про стародавній Плоскирів, його мешканців, власників та його маловідомі історичні трансформації з невеличкого села в успішний центр одного з регіонів України.





1 лютого відбулось розширене засідання науково-методичної ради музею історії міста Хмельницького, на яке були запрошені представники військових частин, що дислокуються в місті, з метою обговорення провадження «Програми шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, які розташовані на території м. Хмельницького на 2017 рік».


Музей історії міста Хмельницького також долучився до міжнародної музейної акції.
Детальніше про це дивіться в телесюжеті телеканалу ТВ 7+.


Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024