| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Ср, 2024-04-24, 22:14

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2019 » Серпень » 8 » Пам`яті художника Леоніда Бессараби
10:14
Пам`яті художника Леоніда Бессараби

 В музеї історії міста Хмельницького відкрилася виставка живопису відомого подільського художника, педагога, члена Національної спілки художників України,  заслуженого художника України Леоніда Бессараби з присвятою його пам'яті.

 В експозиції представлено 13 робіт майстра різних років: портрети, пейзажі, натюрморти. Всі ці твори – з приватної колекції родини художника.







  Галина Василівна,  вдова Леоніда Бесараби та його онук Павло з сім`єю присвятили виставку  річниці пам`яті Леоніда Павловича, який відійшов у кращі світи 6 серпня 2018 року.

 В організації  експозиції посприяли друзі художника члени обласної організації НСХУ України Микола Мельничук та Яків Павлович.

 Вшанувати пам`ять Леоніда Бесараби зібралися колеги по мистецькому цеху, усі, хто цікавиться культурою та історією міста, представники ЗМІ.




 Директор музею Галина Барабаш нагадала присутнім ключові віхи життя славного земляка, його здобутки в культурно-мистецькому розвитку міста, області. Митець живе доти, доки живуть його твори, поки його творчість цікавить, хвилює, надихає інших, наголосила Галина Іванівна. 


Твори Леоніда Павловича – дуже світлі, позитивні, високий професіоналізм виконання у них поєднується з гармонійною енергетикою. Леоніда  Бессарабу пам`ятають  не лише як живописця, творця історичних діорам у музеях Ізяслава, Старої Синяви, Острополя,  музею Хмельницького політехнічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка»…  Він також був педагогом, викладав у Хмельницькому педагогічному училищі, згодом  - на кафедрі інженерної графіки Хмельницького технологічного інституту побутового обслуговування. Довгий час очолював художню раду Хмельницьких художньо-виробничих майстерень Художнього фонду УРСР. Твори художника перебувають у багатьох приватних колекціях, в тому числі й за межами України.  Дуже відома, широко тиражована у різних виданнях діорама, присвячена битві під Пилявою, створена у свівавторстві з художником Андрієм Ісаєвим у музеї козацької слави в Старій Синяві.

 Добрі слова про майстра, колегу, побратима  мовили його друзі-художники: голова обласної організації НСХУ України  Микола Мельничук, 


Яків Павлович, 


Михайло Андрійчук…


Згадували  про талант,  добре серце, щиру, напрочуд лагідну,  доброзичливу і спокійну вдачу Леоніда Павловича. Вдова художника Галина Василівна нагадала про його людяність, безвідмовність у допомозі, про те, що він був хорошим сім`янином і другом.



 Галина Бессараба  та  друзі Леоніда Бессараби подякували працівникам музею за працю в організації виставки, збереження пам`яті про художника.

Виставка триватиме в мистецькій залі музею впродовж місяця.

Переглядів: 790 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024