| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-04-20, 16:43

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 46 47 48 49 50 ... 65 66 »
Наукова бібліотека та інвентарна група збереження "Книги" постійного фонду музею історії міста Хмельницького нещодавно поповнились новими надходженнями.




Національна ідентичність нині, як ніколи раніше, – на часі для кожного з нас.  Це почуття нації як єдиного цілого в особі визначних традицій, культури, мови і політики.


Музей історії міста Хмельницького 22 лютого зібрав  разом аудиторію таких знаних науковців, краєзнавців, геральдистів, як голова міської організації НСКУ, почесний краєзнавець України, кандидат історичних наук, доцент кафедри суспільних дисциплін ХГПА Юрій Блажевич; доктор історичних наук, професор НА ДПСУ Микола Кабачинський; доктор історичних наук, професор ХНУ Юрій Земський; Сергій Єсюнін, кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник ХОКМ; Валентин Демський, кандидат психологічних наук, доцент НА ДПСУ; Віктор Адамський, кандидат історичних наук, доцент кафедри суспільних дисциплін ХГПА; Лілія Іваневич, кандидат історичних наук, докторант Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України; Валерій Куфльовський, видавець, редактор; Валерій Напиткін, письменник, геральдист; Дмитро Савчук, голова правління Товариства збереження «Січ» та Олександр Процун, голова Хмельницької скаутської організації «Пласт».

Крім того, на засідання круглого столу «Символи національної ідентичності» завітали педагоги  НВК № 7, НВК № 4, СЗОШ № 18, СЗОШ № 21, СЗОШ № 24, НВО № 28, студенти ХГПА та інші небайдужі хмельничани. За підтримки Хмельницької міської ради та управління культури і туризму науковий колектив музею історії міста Хмельницького цей захід приурочив до 100-річчя затвердження Тризуба державним гербом УНР. 



Дорогі наші школярики! Нудитесь на карантині?
Якщо занедужали - одужуйте якнайшвидше! А от якщо ваш імунітет дозволяє щось більш цікаве за власний телевізор, смартфон чи ноутбук - тоді хутчіш збирайтеся і приходьте до музею історії міста Хмельницького.
Саме так зробили діти, які нещодавно побували в музеї, та ще й яким гуртом! 




Ми щиро радіємо кожному відвідувачу. Та аж як приємно зустріти серед них наших друзів з Фейсбуку. )
Днями, до прикладу, до нас разом з сином завітав Сергій Сікора (https://www.facebook.com/profile.php?id=100000992276783) - прихильник сторінки музею у соцмережі Фейсбук.



Національна ідентичність нині, як ніколи раніше, – на часі для кожного з нас.  Це почуття нації як єдиного цілого в особі визначних традицій, культури, мови і політики. Про це та багато іншого йтиметься на круглому столі «Символи національної ідентичності».





До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні в музеї історії міста Хмельницького відкрилася міні-експозиція «Обличчя Свободи», на якій представлено понад 30 оригінальних експонатів.






У музеї історії міста Хмельницького відкрилась виставка військової мініатюри хмельничанина Геннадія Совви «
WW2micro. Друга світова в мініатюрі», на якій представлено 23 авторських міні-діорами з військовою технікою, виконаною у повній канонічній відповідності до оригіналів у масштабі один до тридцяти п’яти, вміщеною у певні макетовані сюжети, автентичні часам Другої світової. Серед сюжетів присутні й ті, що стосуються самого Проскурова (нині Хмельницького), який є рідним містом автора.



14 лютого в рамках співпраці музею історії міста Хмельницького з Національною академією державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького для дружньої делегації з Республіки Білорусь працівниця музею історії міста Хмельницького провела атмосферну екскурсію містом.
Представники керівного складу інституту прикордонної служби Республіки Білорусь ознайомились з атмосферними принадами затишного центру міста Хмельницького, зокрема з його пішохідною частиною. 
Білоруські гості також виявили бажання в ході пішохідної екскурсії ознайомитись з експозицією єдиного в Україні музею-студії фотомистецтва, де й зробили на згадку про цей пізнавальний захід колективну світлину. 


Днями в рамках проведення в Хмельницькій гімназії № 2 загальношкільного батьківського уроку як профорієнтаційного заходу для майбутніх цьогорічних випускників до гімназистів навідалась працівниця музею історії міста Вікторія Папонова, яка поділилася з ними тонкощами роботи в історичному музеї, розповіла про свою екзотичну для більшості професію - хранитель фондів музею. 




16 лютого о 15:00 в приміщенні музею історії міста Хмельницького (вул. Проскурівська, 30) відбудеться відкриття виставки військової мініатюри «WW2micro. Друга світова в мініатюрі» хмельничанина Геннадія Совви. На виставці буде представлено масштабні моделі військової техніки часів Другої світової війни у відповідному антуражному оточенні.




Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024