| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-04-26, 16:33

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 65 66 »


По-весняному яскравий, жіночний, квітучо-звабливий вернісаж очікує на шанувальників української автентики 7 березня о 14:00 у мистецькій залі музею історії міста Хмельницького, де розпочнеться експонування персональної виставки автентичних українських прикрас народного майстра України Алли Учик «
UKRAINIAN ART» - як джерело живлення жіночих вподобань, мрійливості дівочих зітхань, як звабливий магніт для чоловічих очей, здатний одягнути в ауру надпривабливості кохану обраницю. Адже йдеться про романтичне побачення з майже сотнею дивовижних українських автентичних жіночих прикрас, в яких закодовано прадавню оберегову силу.



Днями бібліотечні фонди музею поповнилися цінними історико-краєзнавчими виданнями. Книги люб`язно передав автор – професор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, заслужений працівник культури України, член Національних спілок журналістів, краєзнавців, архівістів, театральних діячів Петро Якович Слободянюк.



24 лютого 2022 року Росія атакувала Україну на землі і в повітрі по всій довжині спільного кордону. Для вторгнення на Київщину із наміром захопити столицю була використана територія Білорусі. На півдні російська армія, зокрема, окупувала частину Запорізької та Херсонської областей, а на півночі – райони Сумщини та Чернігівщини.



У музеї історії міста Хмельницького відбулася презентація спільного проєкту дослідників історії міста Хмельницького Володимира Захар'єва (із Ватралів) та Леоніда Западенка  "Рідний Хмельницький, BONJORNO!"



Хмельничанам, закоханим в історію рідного міста, добре знайомі два успішні творчі проєкти, присвячені вивченню та популяризації минувшини: «Дух їхнього часу» та «Легенди старого Проскурова». 
А нині наші невтомні пошуковці-краєзнавці вирішили об`єднати зусилля в творчому тандемі і представити хмельницькій публіці квінтесенцію своїх напрацювань та нових ідей під хвацькою назвою «РІДНИЙ ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ, BONJORNO!»



Потужний поштовх до вивчення історії України, Поділля, свого власного родового коріння отримали учасники творчої зустрічі з відомою подільською поетесою, письменницею, педагогинею, журналісткою Ніною Качеровською під презентації її історичної повісті нарисів і поезій «Ще як були ми чумаками».



День Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».



До Дня Героїв Небесної сотні в музеї історії міста Хмельницького відбувся патріотичний урок-екскурс для студентів-третьокурсників Хмельницького університету економіки і підприємництва спеціальності "Фінанси, банківська справа і страхування". Захід відбувся завдяки співпраці міської історичної музейної установи та обласної бібліотеки для юнацтва. 



Берегти та пропагувати власну правдиву історію – це теж вибір воїнів сучасного культурно-просвітницького фронту. Тема літературно-просвітницької зустрічі, на котру усіх бажаючих запрошують музей історії міста Хмельницького та поетеса, письменниця, журналістка, педагог хмельничанка Ніна Качеровська, - історія розвитку чумацтва на Поділлі та в Україні.



29 СІЧНЯ 2023 РОКУ ВІДЗНАЧАЄМО 105-ТУ РІЧНИЦЮ БОЮ ПІД КРУТАМИ, ЯКИЙ ДЛЯ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ СТАВ СИМВОЛОМ ГЕРОЇЗМУ ТА САМОПОЖЕРТВИ МОЛОДОГО ПОКОЛІННЯ В БОРОТЬБІ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, ПРИКЛАДОМ ДЛЯ СУЧАСНИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ, ЯК СТІЙКО УТРИМУВАТИ ОБОРОНУ ПРОТИ ЧИСЛЕННОГО ВОРОГА.

Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024