| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пн, 2024-05-06, 13:42

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 65 66 »

В МУЗЕЇ ІСТОРІЇ МІСТА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ АВТОРСЬКОГО МИСТЕЦЬКОГО СПЕЦПРОЄКТУ НІНИ КАЧЕРОВСЬКОЇ ДО ЮВІЛЕЮ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ «300 РОКІВ – 30 КРОКІВ». В урочистому засіданні взяли участь представники міської літературної спілки «Поділля», учні міських шкіл, студенти хмельницьких вишів, шанувальники української літератури та філософської думки.


6 грудня відзначаємо державне свято – 31-шу річницю Збройних Сил України. Це свято української звитяги, мужності, героїзму і відваги. У цей день ми вшановуємо всіх, хто причетний до високого і почесного звання військовослужбовця, хто обрав для себе нелегку, але достойну професію – захищати Україну, її суверенітет і незалежність.

Про цікавинки з історії міста Хмельницького розповідають старовинні листівки, колекцію яких представили на експозиції в музеї історії міста Хмельницького краєзнавець, заступник голови Хмельницької міської спілки колекціонерів «Проскурівський Колекціонер», член Національної спілки краєзнавців України Дмитро Казанцев та кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник Хмельницького обласного краєзнавчого музею, член Національної спілки краєзнавців України, автор краєзнавчих книг з історії міста Хмельницького Сергій Єсюнін.



Знову корисне поповнення музейних фондів від Петра Маліша - редактора, письменника, журналіста, голови обласної організації Національної спілки письменників України, лауреата літературних і краєзнавчих премій.



90-ТІ РОКОВИНИ ГОЛОДОМОРУ-ГЕНОЦИДУ В УКРАЇНІ: В СМЕРТЕЛЬНОМУ ПРОТИСТОЯННІ З БІЛЬШОВИЦЬКИМИ КАТАМИ


 ...Чорна біда Голодомору-геноциду в Україні не оминула своїм жорстоким зашморгом  й завжди щедре на природні дари, багаті врожаї, трудящих людей Поділля, в тому числі й місто Проскурів та Проскурівську округу, а потім – й Проскурівський район...

Дев`ятий рік поспіль ми відзначаємо День Гідності та Свободи, який символізує одну з найважливіших подій в сучасній історії України  - Революцію Гідності 2013-2014 років, що розпочалася з мирної акції – Євромайдану -  21 листопада 2013 року.





22 ЖОВТНЯ 2022 РОКУ - 128-МА РІЧНИЦЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЯКОВА ОРЛА-ГАЛЬЧЕВСЬКОГО.

У День захисників і захисниць України музей історії міста Хмельницького презентує міні-експозицію «Військова еліта Української революції 1917-1921 років». Серія арт-плакатів складається з 12 постерів із зображенням легендарних старшин, які стояли біля витоків Української армії.



До Дня захисників і захисниць України, до 80-річчя створення Української Повстанської Армії студенти ХГПА, які нині проходять музейну практику в МІМХ, підготували есе, присвячені діяльності ОУН та збройній боротьбі УПА на теренах краю під час та після Другої світової війни. Результатами своїх досліджень поділилися під час наукового диспуту-звіту, який відбувся в музеї напередодні 14 жовтня 2022 року. Пропонуємо вашій увазі публікацію практиканта Романа Мазура з серії студентських дописів, в якій йдеться про Івана Щикульського "Рубача", "Чародія" - проскурівського надрайонового провідника ОУН.





До Дня захисників і захисниць України, до 80-річчя створення Української Повстанської Армії юні дослідники підготували есе, присвячені діяльності ОУН та збройній боротьбі УПА на теренах краю під час та після Другої світової війни. Результатами своїх досліджень поділилися під час наукового диспуту-звіту, який відбувся в музеї напередодні 14 жовтня 2022 року. Пропонуємо вашій увазі публікацію практиканта Михайла Бучка з серії студентських дописів, в якій йдеться про Йосипа Демчука "Лугового" - надрайонового провідника Вінницької округи ОУН в 1949-1951 роках.




Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024