| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-25, 12:40

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 42 43 44 45 46 ... 65 66 »
У  музеї історії  міста Хмельницького відбувся науковий круглий стіл «Військові підрозділи і формування у Проскурові в період Української революції 1917-1921 років», приурочений до Дня захисника України.




Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у науковому круглому столі «Військові підрозділи і формування у Проскурові в період Української революції 1917-1921 років», який проводить музей історії міста Хмельницького 11 жовтня 2018 р. 0 14.00 за адресою вул. Проскурівська, 30. Захід відбуватиметься за підтримки Хмельницької міської ради та управління культури і туризму Хмельницької міської ради.





У неділю, 30 вересня, в День міста пройшла історико-краєзнавча мультимедійна лекція з історії міста під символічною назвою "Плоскирів - Проскурів - Хмельницький" для курсантів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Лекцію провела директор музею історії міста Хмельницького Галина Барабаш.



З Днем міста щиро вітали хмельничан і гостей міста музейники традиційно останніми вихідними вересня. Цього разу виїзна експозиція музею історії міста Хмельницького пропонувала вибагливому відвідувачу насолодитися чудовими видами нашого міста з висоти пташиного польоту не лише на світлинах, а й з допомогою новітніх технологій, що використовує онлайн-платформа "Небесний Проскурів": великого інтерактивного екрану та 3d-окулярів. Варто зазначити, що охочих поринути у віртуальні мандри рідним містом було чимало.




«Ожила легенда» – під такою символічною назвою з нагоди відзначення 587-ої річниці з часу першої писемної згадки міста Хмельницького в залі етнографії музею історії міста, що на Проскурівській, 30, відбувся майстер-клас із ткацтва, який на старовинному  ткацькому верстаті ХІХ сторіччя провела Надія Борецька – майстриня декоративно-ужиткового мистецтва, член Національної спілки художників з 1993 року, завідуюча відділенням декоративно-прикладного мистецтва ХДШО та ДПМ. 

Лекція з присвятою Дню міста для місцевої учнівської молоді пройшла в обласній юнацькій бібліотеці. Історико-краєзнавчий захід для старшокласників ліцею імені Артема Мазура, запропонували наукові працівники музею історії міста Хмельницького.



«Народні месники України» - під такою назвою 20 вересня у музеї Проскурівського підпілля відбулася історична година, присвячена Дню партизанської слави. У заході взяли участь викладачі та студенти-історики Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.


Під такою назвою в музеї історії міста Хмельницького відбулася година пам`яті видатного українського бандуриста, політичного та громадського діяча,  учасника Української революції 1917-1921 років, депутата Української  Центральної Ради, учасника Визвольних змагань Української Повстанської Армії за відновлення самостійної Української Держави під час Другої світової війни, нашого земляка, родом з села Глезнів під Проскуровом Костянтина Федоровича Місевича (17.11.1890 – 11.09.1943 р. р.). Урочистості підготували працівники музею спільно з педагогами та учнями Хмельницької ЗОШ  І-ІІІ ступенів № 13 імені М. К. Чекмана.


Мальовничі краєвиди, натюрморти, оригінальні сюжетні декоративні композиції: мистецька зала музею історії міста Хмельницького заграла-запроменилася веселковими барвами оригінальних тканих картин талановитої майстрині та педагога з Кам`янця-Подільського Юлії Степанюк.




На музейні гостини працівники музею історії міста Хмельницького чекали хмельничан і гостей міста у День незалежності України одразу на двох локаціях: на майдані Незалежності, де представляли друковану продукцію, та в Молодіжному парку з надзвичайно привабливою фотозоною в етнічному стилі.



Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024