| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Вт, 2024-05-07, 03:22

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2023 » Жовтень » 2 » З ДНЕМ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ!
11:01
З ДНЕМ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ!

НАЙКРАЩЕ ПРИВІТАННЯ – ЗАБЕЗПЕЧИТИ ВІДВАЖНИМ ВОЇНАМ МІЦНИЙ ТИЛ!
День захисників і захисниць цьогоріч в Україні вперше відзначається 1 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці. Водночас сьогодні святкуємо День Українського козацтва та річницю створення Української повстанської армії — військово-політичної формації українського визвольного руху. А також – День територіальної оборони України.
Нинішній день - це свято пам`яті про наших гордих мужніх предків, які зброєю і словом захищали кордони рідної країни, а також –ще одна можливість подякувати усім незламним героям сучасності, які самовіддано та стійко захищають рідну землю.
Характер загальнонародного свята цей день набув саме у 2014 році, коли виникло питання існування держави як такої, а саме після підступного нападу московії на суверенну Україну.
Звідтоді на державному рівні Україна вшановує мужність та героїзм захисників та захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військові традиції і звитягу українського народу.
Від 2023 року день захисників і захисниць перенесено з 14 жовтня на 1 жовтня у зв`язку з переходом українських церков на новоюліанський календар. Адже це свято збігається з Покровою Пресвятої богородиці.
Пресвяту Богородицю дуже шанували козаки, а Покрова для них була одним із найвеличніших свят, за що й отримала другу назву – козацька Покрова. Козацькі традиції бережуть і розвивають сучасні захисники і захисниці України.
День захисників і захисниць – передусім свято тих, завдяки кому ми втримали незалежність, маємо змогу жити своїм щоденним життям, працювати, творити, виховувати дітей. Це свято – ще одна можливість подякувати за захист силам оборони України, адже в кожного з нас є рідні, друзі, колеги, котрі служать у силах оборони.
Ми повинні забезпечувати нашій армії міцний тил, кожен – у свій спосіб, але з максимальною самовіддачею. Так, щоб це посилювало, додавало міці нашим оборонцям і наближало перемогу. Адже нині у кривавому протистоянні підлому ворогу на передовій воюють кращі з нас, українців, - сміливі, витривалі, вправні, жертовні, вірні присязі воїна-захисника і рідній землі.
Сучасні воїни примножують і розвивають тисячолітні українські військові традиції. Українська армія береже імена героїв минулих епох: від воїнів-русичів і витязів-князів, відчайдухів-козаків до Січових стрільців, Чорних запорожців і бійців УПА. Тому нині у війську з`явилися назви легендарних українських полководців. Спадкоємність поколінь знайшла відображення і в елементах одностроїв. Наприклад, головний убір має назву «мазепинка», нарукавний тризуб, а гасло «Слава Україні! Героям Слава!» 4 жовтня 2018 року Верховна Рада затвердила вітання як офіційне в Збройних силах та у Національній поліції.
Власне, вітання «Слава Україні! – Героям слава!» передалося нам у спадок від вояків Української повстанської армії. Ті ж, у свою чергу, перейняли його від козаків кінного дивізіону 1-го Запорізького полку Армії УНР, котрі почали у період Української революції 1917-1921 років вітатися: «Слава Україні!» На це відповідали: "Козакам слава!”. Звертання "Слава Україні! – Героям слава!” затвердив навесні 1941-го року ІІ Великий збір ОУН під проводом Степана Бандери.
Захист Вітчизни від зазіхань агресора в усі часи – справа важка, складна, але свята, бо це – не просто моральний обов`язок, адже як і в минулих війнах за Україну, в сучасній війні на кін поставлено власне існування української державності та української нації.



Своїм героїзмом, відвагою та самовідданістю нинішні захисники та захисниці завоювали найвищий рівень довіри в українців, серед державних та суспільних інституцій. Нові герої цієї війни навіки вписали свої імена в історію боротьби за Українську державність. Слід подбати, щоб нащадки пам`ятали імена та обставини подвигу кожного з українських героїв-захисників. Та цього мало, бо не можна забувати й про підступність їхніх антиподів, нелюдську жорстокість та цинізм антигероїв цієї битви правди і кривди. Нехай же збувається написане: «А хто з мечем на нас прийде, той від меча й загине!»
Ця війна формує та гартує українську націю, своїм героїзмом ми викликаємо повагу і змінюємо світ, адже праведно боремося за власну свободу та незалежність, національну гідність, місце в ряду суверенних держав світу.
Нині наше військо стало однією з найбоєздатніших армій Європи, маючи за плечима майже 10 років досвіду боїв у сучасній російсько-українській війні. За цей час Україна провела й важливі реформи Збройних Сил, армія професіоналізувалася як одна з найважливіших інституцій країни. Нині модернізація війська продовжується. Окрім системи управління та матеріально-технічного забезпечення, зазнала змін ідеологічна підготовка особового складу в умовах протидії збройній та інформаційній агресії Російської Федерації. Відновлення питомо українських мілітарних традицій та посилення ідеологічної складової патріотичного виховання особового складу сформувало у військовослужбовців почуття особистої відповідальності за захист України.
У боях із підрозділами російської регулярної армії та підконтрольних їм бойовиків постало якісно нове українське військо, що відіграє значну роль в українському суспільстві.
Віримо, що нинішні захисники та захисниці здобудуть перемогу за підтримки всього українського суспільства та міжнародної спільноти, яка підтримує Україну. Дякуємо за службу Україні, всім нашим захисникам і захисницям: воїнам, рятувальникам, медикам, енергетикам, капеланам. Дякуємо за захист. Дякую за те, що ви є і що ви тримаєте українське небо і землю. Низький уклін тим героям, хто вже на небі. Віри, миру, стійкості, терпіння та мужності тим, хто тримає удар і очищує рідні простори від ворожої пошесті. Нехай вас ніколи не залишає успіх, надія і добро! Божого захисту, дорогі захисники й захисниці.
Ми у великому боргу. Залишайтеся мужніми і живими....Слава Україні! Героям Слава! Смерть ворогам! Перемога України!
Молімося за наших захисників і захисниць, допомагаймо, хто чим може, наближаючи перемогу! Не забуваймо донатити на придбання необхідного для фронту!



До Дня Захисників та Захисниць України та до Дня народження міста Хмельницького будівлі в центрі міста - кінотеатр ім. Т. Г. Шевченка та торговельний центр, колишній "Дитячий світ", прикрасили патріотичними панно з шевронами військових частин, котрі дислокуються в обласному центрі.




Переглядів: 122 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024