| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-04-27, 02:02

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 21 22 23 24 25 ... 65 66 »
Романові Шухевичу судилося консолідувати патріотичні сили і стати на чолі визвольної боротьби українського народу в дуже важкий час — у період Другої світової війни, укріплення більшовицько-енкаведистського режиму, перерозподілу світу, в якому Україні відводилася роль колонії. Українцям, які прагнули відродити свою державу, доводилося вести боротьбу на два фронти, проти двох потужних, агресивних тоталітарних систем — радянської та німецької.



22 червня 1941 р. відбувся напад Німеччини та її союзників на СРСР. Німецько-радянська війна, або Радянсько-німецька війна (англ. Soviet-German War, нім. Deutsch-Sowjetische Krieg) - назва війни в сучасній західній й українській історіографії. Першою під удар агресора потрапила Україна. Наслідки цієї війни для українців були просто жахливими. Але чому це відбулось, що стало можливими причинами навали на українську землю чергових загарбників?


День пам'яті і скорботи в Україні відзначається щорічно 22 червня згідно з Указом Президента України "Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні" від 17 листопада 2000 року № 1245.


У музеї історії міста Хмельницького відбулась творча зустріч краєзнавця Леоніда Западенко з членами громадської організації "Хесед-Бешт".


ЄВГЕН КОНОВАЛЕЦЬ: «Україна мусить бути єдиною, соборною державою, яка заперечує будь-які прояви сепаратизму».



14 червня 2021 року минає 130 років від дня народження видатного українського державника, військового та політичного діяча Євгена Коновальця. Полковник Армії УНР, один з організаторів корпусу Січових стрільців, Української Військової Організації, Організації Українських Націоналістів та Перший Голова Проводу ОУН Євген Коновалець ще при житті став символом національно-визвольної боротьби за Самостійну Соборну Українську Державу. Він займає одне з чільних місць серед борців за волю нації та побудову держави.

Діяльність ОУН-УПА в місті Проскурові (Хмельницькому) та на Поділлі під час німецької окупації.



У музеї історії міста Хмельницького відкрилася фотовиставка «Народження міста Хмельницького». Автор семи десятків монохромних світлин – корінний хмельничанин, фотохудожник, краєзнавець, ентузіаст дослідження історії міста над Бугом Леонід Западенко.



Відомий хмельницький блогер, фотохудожник, краєзнавець, автор численних досліджень з історії Проскурова Леонід Западенко передав до фондів музею історії міста Хмельницького книги і збірники матеріалів з історії краю, а також альбом фотографій Проскурова часів Другої світової війни. Дякуємо Леонідові Петровичу з найкращими побажаннями здоров`я, бадьорості і здійснення творчих задумів!




Нове пізнавальне краєзнавче видання! На цей раз - подарунок для музею історії міста Хмельницького від письменника, археолога, кастеолога, краєзнавця Володимира Захар`єва - "PLOSKYROF URBS MUNITA" або історія укріплень Плоскирова та їхніх досліджень". Не лише величезний об`єм корисної інформації, а й кольорові ілюстрації та словничок понять і давніх термінів...



Фонди бібліотеки музею історії міста Хмельницького днями поповнилися книгами нашого земляка, хмельничанина, відомого українського письменника, драматурга, журналіста, члена НСПУ та НСЖУ Миколи Сумишина.




Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024