| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-04-26, 17:33

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 65 66 »
Одним із видів військово-політичної діяльності ОУН на Поділлі на початку війни були похідні групи, діяльність яких розпочалась з моменту нападу Німеччини на Радянський Союз 22 червня 1941 року.



У музеї історії міста Хмельницького відкрилась нова міні-експозиція з інтригуючою назвою – «Краса – страшна сила». 


Виставка створена до Міжнародного дня краси, який відзначається в усьому світі щорічно 9 вересня.

29 серпня щорічно в Україні відзначається день жалоби і пам’яті відповідно до Указу Президента України № 621/2019 від 23.08.2019 задля гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Напередодні сьомих роковин тієї кривавої трагедії, до якої призвела нечувана підступність російського агресора, згадаємо про події, які ввійшли в історію під назвою Іловайський котел, та розповімо про загиблого в тому підступному «коридорі» 21-річного хмельницького спецпризначенця Євгенія Андріюка.



До Дня державного прапора та з нагоди 30-ї річниці Незалежності України музей історії міста Хмельницького взяв участь у мистецькому стріт-арт-проєкті «Вони любили наше місто, а ти?», започаткованому управлінням культури і туризму Хмельницької міської ради.


Історія друга мистецького проєкту, який вже здобув популярність серед хмельничан, присвячена відомому проскурівчанину, політичному, громадському, культурному діячеві, легенді українського визвольного руху ‒ Костянтину Федоровичу Місевичу.


18 серпня минає 132 роки від дня народження видатного Українця, нашого земляка Каленика Лисюка, який все своє життя присвятив боротьбі за утвердження Української державності.


Остаточне утвердження України як незалежної держави відбулося 1 грудня 1991 року, коли понад 90 відсотків громадян підтримали цей вибір на Всеукраїнському референдумі.



Цьогоріч у липні відзначається 140 років від дня народження відомого філософа, богослова, педагога та українського державного діяча Василя Зеньківського (Зеньковского) - уродженця Проскурова.



Саме з історії про проскурівчанина Бейриша Шильмана та започаткованого ним міського театру розпочав свої атмосферні мистецькі розповіді просвітницький стріт-арт проєкт «Вони любили наше місто. А ти?»



8 липня - сумна дата для хмельничан. 80 років тому розпочався жахливий період нацистської окупації нашого міста.



Про купальські традиції, купальський вінок і шлюбну магію - в онлайн проєкті музею історії міста Хмельницького "Традиції".


Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024