| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-25, 11:09

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 65 66 »

Згідно з Указом Президента України від 21 травня 2007 року,  вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму відбувається щороку у третю неділю травня. Національний пам`ятний день жалоби цьогоріч,  2021 року, припадає на 16 травня.



7 та 8 травня 2021 року в Хмельницькому інституті соціальних технологій Університету «Україна» та Хмельницькому коледжі Університету «Україна» спільно зі співробітником музею історії міста Хмельницького (зав.сектору МІМХ МПП Вальчук А.М.) були проведені патріотично-виховні заходи до 8-9 травня Дня пам’яті та примирення, присвяченого пам’яті жертв Другої світової війни та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Була проведена зустріч в режимі онлайн конференції.


8 травня – День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.
9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні


1939 – 1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!



У 40 країнах світу відзначають День матері. В Україні цей день відзначається другої неділі травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99. У більшості країн День матері святкують саме другої неділі травня, але в деяких є спеціально встановлені дати. Крім України, 9 травня 2021 року вшановувати матерів будуть в Естонії, США, Мальті, Кіпрі, Данії, Фінляндії, Німеччині, Італії, Туреччині, Австралії, Японії, Бельгії, Бразилії та в інших країнах.
В Україні жінка, матір завжди була берегинею сім'ї. Наші далекі предки з великою побожністю ставились до материнства і загалом шанобливо до жінки. Свідченням цього є значна кількість жіночих божеств, особливо їхній зв'язок з материнством і сімейними цінностями.


7 травня, у День радіо музей історії міста Хмельницького вирішив продемонструвати свою невеличку колекцію радіоприймачів різних років та розповісти вам декілька цікавих фактів про радіомовлення.



Триває Світла Седмиця у християн східного обряду - час радіти і співати пісні. Саме тому автентик-студія "Репліка", що працює при музеї історії міста Хмельницького, представляє у своєму аудіо-візуальному проєкті "Традиції. Пісенна спадщина Поділля" реконструкцію жартівливої подільської народної пісні "Ой летіла пава", яку в селі Соснівка, що на Ярмолинеччині, співали зазвичай Великоднього тижня. Такі обрядові пісні-веснянки звуться тут ягілки.




Готуємось до Великодня разом!
Музей історії міста пропонує майстер-клас з виготовлення незвичайних прикрас, які буде неважко виготовити своїми руками як дорослим, так і дітям.



Напередодні великого свята музей історії міста Хмельницького презентує великодню міні-експозицію з власних фондів, де налічується більше сотні екземплярів писанок, крашанок та шкрябанок. Вишиті та оздоблені бісером, дерев'яні та натуральні, з курячого, качиного чи гусячого яйця - всі вони є одвічним символом перемоги життя над смертю.



30 квітня 2021 року святкує свій 65-літній ювілей наш талановитий земляк, відомий український поет, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2009) Павло Миколайович Гірник.



Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024