| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-03-28, 12:34

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2017 » Березень » 24 » Проскурів у Другій світовій війні: гіркота втрат і радість звільнення
11:44
Проскурів у Другій світовій війні: гіркота втрат і радість звільнення
З нагоди 73-ї річниці визволення міста Хмельницького від нацистських окупантів 22 березня у музеї Проскурівського підпілля відбувся урок мужності «Проскурів у Другій світовій війні: гіркота втрат і радість звільнення» за участю студентів та викладачів Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.



Завідувач музею Баранюк Віта Василівна ознайомила усіх присутніх із трагічними подіями окупації Проскурова (нині Хмельницького), зародженням підпільно-партизанського руху, а також розповіла про героїчне визволення обласного центру від нацистів в ході проведення Проскурівсько- Чернівецької наступальної операції. 

До всіх присутніх звернувся голова Хмельницької міської організації ради ветеранів України Садиков Гаптульмунір Мухамедович, який наголосив, що весна 1944 року стала знаменною в історії міста Хмельницького, адже 25 березня обласний центр було звільнено від нацистських окупантів.


Також зазначив, що напередодні 73-ї річниці визволення міста Хмельницького від нацистів ми схиляємо голови перед загиблими в одній із найбільших в історії людства воєн, згадуємо загиблих визволителів нашого міста. Ми віддаємо данину поваги і любові ветеранам за їхній героїзм і жертовність.

Під час заходу демонструвався документальний фільм «Звільнення Проскурова». Завершився урок мужності музичним вітанням у виконанні учасниці народного ансамблю музики і пісні «Ретро» Хмельницького міського культурно-мистецького центру «Ветеран» Наталії Резнійчук. 



Також усі присутні оглянули експозицію музею Проскурівського підпілля.



Переглядів: 969 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024