| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-03-29, 13:53

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2021 » Серпень » 12 » Новий стріт-арт проєкт започатковано за участю МІМХ
15:34
Новий стріт-арт проєкт започатковано за участю МІМХ
Музей історії міста Хмельницького взяв участь у цікавому інтерактивному дійстві – започаткованому управлінням культури і туризму Хмельницької міської ради стріт-арт проєкті «Вони любили наше місто. А - ти?»
Мета стріт-арт проєкту – ознайомлення хмельничан з видатними особистостями, які жили й творили в Проскурові-Хмельницькому та залишили спадок у різних сферах життя міста.
Серед таких відомих жителів міста – засновник і власник першого проскурівського театру Бейриш Шильман, який збудував у 1902-1907 роках на тодішній центральній вулиці міста – Олександрівській – приміщення для театру, котре збереглося до наших днів. Нині – це всім знайомий наш міський Будинок культури.
І саме з історії про проскурівчанина Бейриша Шильмана та започаткованого ним міського театру розпочав свої атмосферні мистецькі розповіді просвітницький стріт-арт проєкт «Вони любили наше місто, а ти?»
З цією метою культурно-мистецькі установи міста, а саме: міський Будинок культури, музей історії міста Хмельницького, центральна міська бібліотека, музей-студія фотомистецтва «вийшли» на головну вулицю Хмельницького –Проскурівську і розмаїтими мистецькими засобами, творчо, невимушено, драйвово і весело запросили хмельничан у пізнавальну подорож минулим нашого улюбленого міста.
Щоб надихнути земляків на подорож в часі і допомогти їм уявно поринути в атмосферу містечка Проскурова понад сторічної давнини, музей історії міста Хмельницького розгорнув мистецький намет з тематичною фотозоною та виставкою старих фотографій Проскурова-Хмельницького авторства відомого хмельницького фотохудожника, блогера, волонтера Благодійного фонду «Хесед Бешт» Леоніда Западенка. Ще одна локація музею – фотозона під каштанами з великим дзеркалом, паничем та панночкою, котрі зібралися на прогулянку та вечірню виставу театру.
Центральна міська бібліотека представила виставку видань з історії міста «За лаштунками Проскурівського театру» і підготувала вікторину «Чи знаєш ти історію рідного міста?»
Музей-студія фотомистецтва розмістив фотоекспозицію з міськими краєвидами. А «винуватець свята» - міський Будинок культури – зацікавив не лише яскравими банерами з історією Проскурівського міського театру та, власне, самого Будинку культури і його славетних колективів, а й насиченою культурно-мистецькою програмою. На вулиці Проскурівський артисти Будинку культури, як справжні заводії та лицедії, - імпровізували, представляли жартівливі репризи, дарували сюрпризи та позитивний настрій хмельничанам після літнього робочого дня. Тут розповідав про своє життя, історію міського театру та міста Проскурова сам власник храму Мельпомени Бейриш Шильман… Тут метка і закохана в театр мадемуазель Сарочка шпацірувала Олександрівською з хитрющим Веселим Мандрівником, аж доки він не запросив її на театральну прем`єру. А тим часом знаний проскурівський фотомайстер пан Голованевський робив знімки на пам`ять усім охочим. Бейриш Шильман і його помічниці, жваві панянки, провели вікторини: «Що ти зробив доброго для свого міста?» і «Яка роль цього предмета в житті театру?»
Творчі колективи театру і самі хвацько станцювали, і запрошували до танців усіх бажаючих. А насамкінець для всіх бажаючих провели екскурсію колишнім міським театром. Більше – дивіться у нашому фоторепортажі.

Переглядів: 314 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024