| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-04-26, 22:33

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 65 66 »
Музей історії міста продовжує розповідати історію своїх найдивніших експонатів. Сьогодні ви познайомитесь з безсмертним тульським примусом  «Рекорд-1» - економічним і ефективним нагрівальним приладом, який працює на освітлювальному гасі. Час безперервного горіння від 3,5 до 5 годин. Цей примус випускався практично без змін весь період існування СРСР.





...16 листопада розпочалася евакуація в трьох урядових потягах урядових установ УНР з Кам`янця на Проскурів-Старокостянтинів. Проте, як згадував тодішній прем`єр та міністр закордонних справ уряду УНР Ісаак Мазепа, «З Кам`янця до Гречан (коло 100 км) ми їхали аж до ранку 19 листопада, тобто зі швидкістю приблизно 21/2 км на годину. І це, не вважаючи на те, що на чолі потягу стояв сам тодішній міністр шляхів С. Тимошенко»...



З нагоди відзначення Дня Перемоги над нацизмом у ІІ світовій війні музей історії міста Хмельницького та музей Проскурівського підпілля у власному онлайн-проєкті MUSEUM_WEB_EX представляють невеличку WEB-EXкурсію до легендарного танку Т-34 76, встановленого в місті Хмельницькому на честь військових частин, які визволяли місто Проскурів (нині Хмельницький) від гітлерівських окупантів та отримали звання Проскурівських. Це єдиний екземпляр цієї моделі (хоча й модифікованої), котрий зберігся з часів ІІ світової війни і котрий наближав Перемогу над нацизмом у ІІ світовій війні.



Спитайте себе: що ви знаєте про набої? Так, саме про ті "9 грамів в серце", від яких залежало питання життя чи смерті в часи ІІ світової (і не тільки). І як часто під час відвідин музеїв ви мали змогу зосередитися саме на цих експонатах - здавалося б, зовні незначних і водночас під час бойових дій конче потрібних? Пропонуємо вам роздивитися зблизька WEB-EXпонати музею Проскурівського підпілля (філії музею історії міста Хмельницького) та дізнатися їхню історію в онлайн-проєкті MUSEUM_WEB_EX. Героями цього невеличкого веб-огляду стали набої часів ІІ світової війни: італійський патрон до гвинтівки Каркано та німецький до гвинтівки Маузера.


8 травня, в День пам'яті жертв Другої світової війни та примирення між країнами-учасниками Другої світової війни хочемо розповісти вам історію безмірної любові, якою сповнений невеличкий стосик пожовклих фронтових листів-трикутників, що експонуються в музеї Проскурівського підпілля. Любов - крізь Другу світову...



WEB-EXпонати з експозиції музею Проскурівського підпілля - патронні стрічки до кулемету Максима - легендарної вогнепальної зброї Першої та Другої світових воєн - просто тут і зараз в онлайн-проєкті музею історії міста Хмельницького MUSEUM_WEB_EX!


Музей історії міста знов розповідатиме вам історію одного з своїх найдивніших експонатів. Сьогодні ви познайомитесь з радянською портативною кінокамерою "ЛОМО-214", що випускалася у 1972-1975 рр.  Таку забавку можна було дістати по дуже великому блату за 145 рублів.



Ця лялька, наповнена запашними лікарськими травами,
 є чудовим  оберегом на здоров'я та гарний сон. «Травниця» стежить за тим, щоб хвороба не потрапила в хату: вона і захисниця від злих духів і  добра забавка. Ляльку підвішували в хаті над колискою дитини, ставили біля ліжка хворого, давали грати дітям. Тож як зробити власноруч таку ляльку-оберіг, яка стане чудовим подарунком до Дня Матері, можна детально дізнатися у нашому майстер-класі. 


Онлайн-проєкт музею історії міста Хмельницького MUSEUM_WEB_EX відзначає невеличкий ювілей: сьогодні ми представляємо до Вашої уваги ДЕСЯТИЙ відеоролик з новою яскравою WEB-EXкурсією містом Хмельницьким!



Про те, які «нові порядки» почали заводити московські окупанти в Проскурові у квітні 1919 року і чим це обернулося для місцевого населення, читаємо в спогадах очевидців та на сторінках тодішньої преси.

Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024