| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-25, 15:41

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2022 » Жовтень » 14
У День захисників і захисниць України музей історії міста Хмельницького презентує міні-експозицію «Військова еліта Української революції 1917-1921 років». Серія арт-плакатів складається з 12 постерів із зображенням легендарних старшин, які стояли біля витоків Української армії.



До Дня захисників і захисниць України, до 80-річчя створення Української Повстанської Армії студенти ХГПА, які нині проходять музейну практику в МІМХ, підготували есе, присвячені діяльності ОУН та збройній боротьбі УПА на теренах краю під час та після Другої світової війни. Результатами своїх досліджень поділилися під час наукового диспуту-звіту, який відбувся в музеї напередодні 14 жовтня 2022 року. Пропонуємо вашій увазі публікацію практиканта Романа Мазура з серії студентських дописів, в якій йдеться про Івана Щикульського "Рубача", "Чародія" - проскурівського надрайонового провідника ОУН.





До Дня захисників і захисниць України, до 80-річчя створення Української Повстанської Армії юні дослідники підготували есе, присвячені діяльності ОУН та збройній боротьбі УПА на теренах краю під час та після Другої світової війни. Результатами своїх досліджень поділилися під час наукового диспуту-звіту, який відбувся в музеї напередодні 14 жовтня 2022 року. Пропонуємо вашій увазі публікацію практиканта Михайла Бучка з серії студентських дописів, в якій йдеться про Йосипа Демчука "Лугового" - надрайонового провідника Вінницької округи ОУН в 1949-1951 роках.




До Дня захисників і захисниць України, до 80-річчя створення Української Повстанської Армії студенти ХГПА, які проходять музейну практику в МІМХ, підготували есе, присвячені діяльності ОУН та збройній боротьбі УПА на теренах краю під час та після Другої світової війни. Результатами своїх досліджень поділилися під час наукового диспуту-звіту, який відбувся в музеї напередодні 14 жовтня 2022 року. Пропонуємо вашій увазі допис-есе практикантки Надії Години, в якому йдеться про Василя Бея "Уласа" - провідника крайового проводу ОУН "Поділля".



До Дня захисників і захисниць України, до 80-річчя створення Української Повстанської Армії студенти-історики ХГПА, які нині також є практикантами МІМХ, підготували есе, присвячені діяльності ОУН та збройній боротьбі УПА на теренах краю під час та після Другої світової війни. Результатами своїх досліджень поділилися під час наукового диспуту-звіту, який відбувся в музеї напередодні 14 жовтня 2022 року. Пропонуємо вашій увазі публікації з серії студентських дописів. В одному з них йдеться про Юхима Кошельника "Вернигору" - члена Проскурівського окружного проводу ОУН.



На базі музею історії міста Хмельницького нині проходять навчальну практику студенти-другокурсники Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Майбутні історики долучилися до просвітницької праці, яку проводить музей, та вчилися організації та проведенню масового заходу з нагоди 80-річчя створення УПА.



У війні, в якій Україна нині відстоює свою державність, суб’єктність та ідентичність, такі речі, як історія, пам’ять і розуміння минулого, стали ключовим фактором. Історичні наративи або тлумачення продовжують відігравати значну роль, доки війна триває, та матимуть не менше значення для розбудови міцної держави і консолідованого довкола державницької ідеї суспільства після української перемоги. В цьому контексті важливою ознакою національного консенсусу і злагодженого розуміння державницької ідеології є наявність спільних, важливих для кожного громадянина свят - символів громадянської єдності українського суспільства. Одним з найвагоміших таких свят став День захисників і захисниць України.



Україна на державному рівні почала відзначати День захисника саме 14 жовтня у 2014 році.

Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024