| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-04-19, 22:03

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2022 » Серпень » 20
Звільнення Проскурова від більшовиків – перша спільна бойова операція ДА УНР та Галицької Армії 29 липня 1919 року відбулася успішно. Генерал Микола Капустянський наголошував на «великому моральному значенні цієї братерської співпраці».



НА КИЇВ – ЧЕРЕЗ ПРОСКУРІВ: ЯК ОБИДВІ УКРАЇНСЬКІ АРМІЇ ПОДІЛЛЯ ВІД БІЛЬШОВИКІВ ВИЗВОЛЯЛИ. 29 ЛИПНЯ 1919 РОКУ ОБ`ЄДНАНІ СИЛИ НАДДНІПРЯНСЬКОЇ ТА НАДДНІСТРЯНСЬКОЇ УКРАЇНСЬКИХ АРМІЙ ЗВІЛЬНИЛИ ВІД БІЛЬШОВИКІВ ПРОСКУРІВ.





У приуроченій до величного свята мистецькій акції "Шлях крізь віки", яка відбулася у сквері імені Тараса Шевченка, взяв участь і музей історії міста Хмельницького. З нагоди відзначення щойно встановленого державного свята МІМХ презентував власний стріт-проєкт - виставку інформативних банерів "Українська державність: історія і сучасність".






Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає встановлення 28 липня святковим днем – Днем державності України.




Важливою віхою в історії нашого народу, який впродовж багатьох століть мужньо боровся за свою землю, свободу і незалежність, стало ухвалення Верховною Радою України 31 травня 2022 року закону № 5864 про встановлення 28 липня Дня Української Державності.



17 липня в нашій країні вважається професійним святом етнографів. Вітаємо зі святом істориків, краєзнавців, дослідників народної творчості та побуту. В цей день ми запрошуємо до етнографічної експозиції музею - української хати.



8 липня - сумна дата для хмельничан, коли в 1941 році розпочався жахливий період нацистської окупації нашого міста.



Про купальські традиції, купальський вінок і шлюбну магію - в онлайн проєкті музею історії міста Хмельницького "Традиції".


30 червня, виповнюється 115 років з дня народження Романа Шухевича (1907-1950), політичного та військового діяча, головнокомандувача УПА.





День Конституції України — одне з найважливіших державних свят, засноване на честь прийняття головного закону незалежної країни — Конституції України.Конституція України — це не лише Закон законів, це — серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства.





Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024