| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-25, 22:39

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2020 » Травень » 23
У День Героїв, 23 травня, музей історії міста Хмельницького розгорнув на вулиці Проскурівській інформативну експозицію банерів "Люди свободи", присвячену Героям України ХХ століття. У День Героїв ми вшановуємо всіх борців за волю України: лицарів Київської русі, козаків, повстанців, українських Січових Стрільців, вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. Власне виставка "Люди свободи" розповідає про українців, які присвятили своє життя боротьбі за Українську державність у ХХ столітті.





У День вишиванки музей історії міста Хмельницького подарував землякам святковий настрій та естетичне задоволення, влаштувавши експозицію українських національних строїв, ляльок-мотанок та тематичних картин просто неба на вулиці Проскурівській.



Перехожі різного віку, професій та вподобань, діти і молоді люди, зачаровані багатством кольорів вишиванок, віночків, хусток, крайок, фартухів і прикрас, стишували ходу, щоб на хвильку насолодитися рукотворною красою зі скринь прабабусь, душею згадати свою приналежність до древнього, могутнього, багатого на традиції роду та зробити красиві світлини на пам`ять. 
А тих, хто з якоїсь причини не зміг відвідати виставку, музей чекає у своїх залах на Проскурівській, 30. На вас чекають пізнавальні екскурсії і незабутні враження!

А чи багато ви знаєте про українську вишиванку? Музей історії міста Хмельницького вітає українську спільноту з Днем вишиванки та презентує з цієї нагоди новий яскравий відеоролик, в якому цікаво і доступно розкривається сакральний зміст одного з найважливіших оберегів українців - вишиванки, йдеться про особливості її крою, символіку вишиваних орнаментів, традиції носіння подільського національного строю...




Друзі! Музей історії міста Хмельницького оголошує FREE-понеділок! 18 травня - Міжнародний день музеїв, і ми раді сповістити гарну новину: впродовж усього цього дня ВХІД до музею історії міста (Проскурівська,30) та до музею Проскурівського підпілля (Шевченка, 3/1) буде ВІЛЬНИЙ! Якщо ви добре почуваєтесь і не маєте ознак застуди, захопіть з собою гарний настрій та гаджет із можливістю фотографувати, але не забудьте обов'язково одягнути МАСКУ! Чекаємо на вас у понеділок, 18 травня, з 10.00 до 17.00 БЕЗКОШТОВНО!!! Зробіть селфі поруч з одним або кількома експонатами та розмістіть у ФБ з позначкою про відвідини нашого музею - і тадам! - отримайте ПРИЗ!!!

Музей історії міста продовжує розповідати історію своїх найдивніших експонатів. Сьогодні ви познайомитесь з безсмертним тульським примусом  «Рекорд-1» - економічним і ефективним нагрівальним приладом, який працює на освітлювальному гасі. Час безперервного горіння від 3,5 до 5 годин. Цей примус випускався практично без змін весь період існування СРСР.





...16 листопада розпочалася евакуація в трьох урядових потягах урядових установ УНР з Кам`янця на Проскурів-Старокостянтинів. Проте, як згадував тодішній прем`єр та міністр закордонних справ уряду УНР Ісаак Мазепа, «З Кам`янця до Гречан (коло 100 км) ми їхали аж до ранку 19 листопада, тобто зі швидкістю приблизно 21/2 км на годину. І це, не вважаючи на те, що на чолі потягу стояв сам тодішній міністр шляхів С. Тимошенко»...



З нагоди відзначення Дня Перемоги над нацизмом у ІІ світовій війні музей історії міста Хмельницького та музей Проскурівського підпілля у власному онлайн-проєкті MUSEUM_WEB_EX представляють невеличку WEB-EXкурсію до легендарного танку Т-34 76, встановленого в місті Хмельницькому на честь військових частин, які визволяли місто Проскурів (нині Хмельницький) від гітлерівських окупантів та отримали звання Проскурівських. Це єдиний екземпляр цієї моделі (хоча й модифікованої), котрий зберігся з часів ІІ світової війни і котрий наближав Перемогу над нацизмом у ІІ світовій війні.



Спитайте себе: що ви знаєте про набої? Так, саме про ті "9 грамів в серце", від яких залежало питання життя чи смерті в часи ІІ світової (і не тільки). І як часто під час відвідин музеїв ви мали змогу зосередитися саме на цих експонатах - здавалося б, зовні незначних і водночас під час бойових дій конче потрібних? Пропонуємо вам роздивитися зблизька WEB-EXпонати музею Проскурівського підпілля (філії музею історії міста Хмельницького) та дізнатися їхню історію в онлайн-проєкті MUSEUM_WEB_EX. Героями цього невеличкого веб-огляду стали набої часів ІІ світової війни: італійський патрон до гвинтівки Каркано та німецький до гвинтівки Маузера.


8 травня, в День пам'яті жертв Другої світової війни та примирення між країнами-учасниками Другої світової війни хочемо розповісти вам історію безмірної любові, якою сповнений невеличкий стосик пожовклих фронтових листів-трикутників, що експонуються в музеї Проскурівського підпілля. Любов - крізь Другу світову...



WEB-EXпонати з експозиції музею Проскурівського підпілля - патронні стрічки до кулемету Максима - легендарної вогнепальної зброї Першої та Другої світових воєн - просто тут і зараз в онлайн-проєкті музею історії міста Хмельницького MUSEUM_WEB_EX!


Музей історії міста знов розповідатиме вам історію одного з своїх найдивніших експонатів. Сьогодні ви познайомитесь з радянською портативною кінокамерою "ЛОМО-214", що випускалася у 1972-1975 рр.  Таку забавку можна було дістати по дуже великому блату за 145 рублів.


Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024