| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-07-27, 06:22

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2024 » Травень » 9 » Зразки середньовічних обладунків з музею історії міста Хмельницького побачили у селі Пархомівці
15:54
Зразки середньовічних обладунків з музею історії міста Хмельницького побачили у селі Пархомівці
У рамках проєкту «День закладу у старостинських округах» 7 травня пархомівецькі школярі мали можливість отримати наочне уявлення про один з найцікавіших музеїв міста Хмельницького, який накопичує і зберігає його історію та популяризує її, експонуючи і детально вивчаючи.
Працівники музею історії міста Хмельницького на чолі з директором Галиною Іванівною Барабаш ознайомили мешканців села зі своїм музейним закладом.



Пані Галина Барабаш розповіла про постійну експозицію музею, про наукову та популяризаційну роботу музейного закладу та предмети різних історичних періодів, представлені в кожному з її розділів.


Юні мешканці села віртуально перенеслись у зали музею, ніби заочно побували на оглядовій екскурсії.



Крім того, провідний зберігач фондів музею Вікторія Папонова представила присутнім експонати виїзної виставки, яку музейники привезли з собою з Хмельницького.



Пізнавальна розповідь музейниці була поєднана з інтерактивним оглядом реконструйованих обладунків – чи не найпопулярніших експонатів не лише в музейній експозиції, а й на виїзних виставках за межами музею.



Дітлахи з енергійною і радісною цікавістю взяли участь в інтерактивному огляді, заповзято приміряючи зразки середньовічних шоломів: західноєвропейський бацинет, норманський шолом зі зведеною кольчужною бармицею і ковану латну рукавицю.



І, взявши до рук ще й реконструйовані копії стародавніх мечей та щитів, майбутні захисники України могли на хвильку уявити себе лицарями Середньовіччя, оборонцями Землі Подільської.



Адже, як розповіла досвідчений фахівець фондів історичного музею, саме таку назву в давні часи мало наше Поділля.


Пізнання історії рідного краю з залученням предметного інтерактиву змотивувало багатьох юних пархомівчан відвідати музей історії міста Хмельницького найближчим часом разом з батьками.
Переглядів: 76 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024