| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-04-27, 04:01

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2015 » Липень » 21 » Збережемо пам'ять про подвиг: ветеранам Другої світової війни присвячується
09:44
Збережемо пам'ять про подвиг: ветеранам Другої світової війни присвячується

Таку назву мав урок пам'яті, який напередодні відзначення 70-ої річниці Перемоги над нацизмом у Європі у Другій світовій війні таДня пам'яті і примирення відбувся у музеї Проскурівського підпілля. Тут також почала діяти виставка живописних робіт Хмельницького обласного художнього музею «Це потрібно не мертвим – це потрібно живим», присвячена подіям Другої світової війни.

Про нелегкий шлях визволення України від німецьких окупантів учням 7-го класу Хмельницької гімназії № 1 ім. В. Красицького розповів учасник Другої світової війни Борис Філіпчук. Захід розпочався хвилиною мовчання, якою вшанували всіх тих, хто загинув у боротьбі з нацизмом у період Другої світової війни, полеглих в Афганістані, а також Героїв Небесної Сотні, Героїв АТО, які поклали життя на захист територіальної цілісності України, безпеки й життя мирних громадян в боротьбі з російською агресією на Сході нашої країни.

«Дорогою ціною заплатив український народ за участь у Другій світовій війні, тільки на території України в руїни і згарища було перетворено 114 міст, 28 тисяч сіл», – зазначила завідувач сектором музею Проскурівського підпілля Віта Баранюк. Про нелегкий шлях визволення України від німецьких окупантів учням 7-го класу Хмельницької гімназії № 1 ім. В. Красицького розповів учасник Другої світової війни Борис Філіпчук. Ветеран згадав також імена мужніх воїнів, які полягли в жорстокому бою за наше місто та область.

Виступ Бориса Павловича переплітався з піснями воєнного часу у виконанні народного ансамблю музики і пісні «Ретро» Хмельницького міського культурно-мистецького центру «Ветеран». Зустріч проходила в теплій атмосфері, учні зацікавлено слухали виступ ветерана, який нагадав підростаючому поколінню , що наш народ за цю Перемогу заплатив життям 10 мільйонів своїх синів та дочок. Прекрасним візуальним доповненням до розповіді учасника війни стала виставка живописних робіт на військову тематику Хмельницького обласного художнього музею.

Усі присутні щиро вітали ветерана зі святом Перемоги, дякували йому за подвиг, щиру розповідь, за те, що він разом з іншими відродили рідну землю з попелу у повоєнні роки.

На завершення заходу гості та присутні мали можливість ознайомитися з експозицією музею Проскурівського підпілля та діючою виставкою живописних робіт. /6 травня 2015/

Переглядів: 1131 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024