| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-03-28, 19:55

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2019 » Лютий » 1 » Завітайте на диво Хмельниччини!
17:53
Завітайте на диво Хмельниччини!

Завітайте на диво Хмельниччини! 

Самчиківський народний художній розпис вже став візитівкою нашого краю і відомий далеко за межами України. Мистецтвознавці захоплено називають його дивом Хмельниччини, перлиною Хмельниччини… Його витоки – у традиціях народного мистецтва Південно-Східної Волині.

Ще у шістдесятих роках минулого століття  закоханий у народну творчість молодий художник, а нині заслужений майстер народної творчості України  Олександр Пажимський з побратимами досліджував орнаменти розписів хат та господарських будівель Старокостянтинівщини, які здавна побутували  в цьому краї. Творчо опрацювавши, розвинувши  народні традиції, майстри створили самобутню школу самчиківського декоративного розпису, виховали плеяду майстрів, які продовжують славні традиції, наповнюють їх новим змістом і художніми знахідками. Нині успішно діє Самчиківська дитяча художня школа традиційного народного декоративно-прикладного мистецтва, створено навчальний посібник, майстри дають майстер-класи, навчаючи цікавих до Самчиківки по всій Україні, від сходу до заходу.

Оригінальне народне мистецтво впевнено прямує в майбутнє, адже краса, гармонія кольорів та ліній, любов до рідного краю, його традицій та історії, якими дихає Самчиківка, – завжди знаходять відгук у небайдужих душах і  завжди, як-то кажуть, у тренді.

Насолодитися чудовим самчиківським розписом, поспілкуватися з майстрами Олександром Пажимським, Віктором Раковським, Сергієм Касьяновим, Михайлом Юзвуком, Ольгою Полупан, дізнатися таємниці створення барвистих «мальовок» запрошує музей історії міста Хмельницького, що на Проскурівській, 30. Отже, у середу, 6 лютого 2019 року, о 14.00 чекаємо вас на відкритті художньої виставки «Самчиківський розпис – диво Хмельниччини».

Переглядів: 853 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024