| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-04-27, 05:19

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2022 » Березень » 9 » ВІЙНА РОСІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ. ВІДСІЧ 2022
15:37
ВІЙНА РОСІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ. ВІДСІЧ 2022
Російсько-українська гібридна війна триває вже 8 років.
Вранці 24 лютого 2022 року Росія без оголошення розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну по всій довжині спільного кордону і з території Білорусі. Україна чинить запеклий опір.


Росія, починаючи із весни 2021 року, поступово нарощувала концентрацію військової техніки, озброєнь і військ біля українського кордону та на території Білорусі. Ударне угруповання сягнуло щонайменше 150 тисяч.
Розвідки США та Великої Британії попереджали, що президент Росії Володимир Путін має намір розпочати широкомасштабне вторгнення в Україну та атакувати Київ, щоб змістити законно обрану владу.
24 лютого на світанку Росія напала на Україну по всій довжині спільного кордону, від Луганська до Чернігова, а також із території Білорусі й окупованого Криму.
Російська армія обстріляла із артилерії українські прикордонні застави. Одночасно були завдані удари, зокрема із повітря, по понад 40 об'єктах військової інфраструктури в майже у всіх регіонах країни.
Після цього розпочався рух танкових колон та живої сили вглиб території України.
Володимир Путін це назвав «спецоперацією на Донбасі», а метою оголосив – «демілітаризацію і денацифікацію України».
Збройні сили України, Національна гвардія та загони територіальної оборони розпочали чинити запеклий опір.
В Україні був оголошений воєнний стан і загальна мобілізація.
Військові України вели чи продовжують вести важкі бої на підступах до низки міст. У більшості випадків російські військові зазнали серйозних втрат, коли намагалися прориватися до Харкова, Маріуполя, Херсону, Чернігова, Києва.
«Українці на своїй землі і нікому її не віддадуть», – заявив президент Володимир Зеленський.
Країни Заходу почали застосовувати нові санкції проти Росії, зокрема проти Путіна, через напад на Україну. Раніше 24 лютого санкції проти Кремля оголосили США і Велика Британія. Насамперед вони зачіпають ВТБ і низку великих російських банків. Лондон забороняє «Аерофлоту» приземлятися в британських аеропортах. Про санкції також оголосила Канада.
Того ж дня, 24 лютого, лідери країн Євросоюзу погодили новий пакет санкцій проти Росії після початку нового воєнного вторгнення на територію України. Обмеження торкнуться російської енергетики, транспорту, товарів подвійного призначення, деяких візових питань, повідомила Європейська рада ввечері 24 лютого.
Брюссель також розширить «чорний список» фізичних осіб.
Брюссель має намір підготувати додаткові санкції, які також поширюватимуться на деяких білоруських громадян та компанії.
ЄС засудив агресію Росії проти України. Єврорада наголосила, що Москва грубо порушила міжнародне право й основні принципи ООН.
Україна направила позов проти Росії в Гаагу. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський о 12:45 27 лютого 2022 року:
«Україна офіційно направила позов проти РФ до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Вимагаємо притягнути Росію до відповідальності за спотворення поняття геноциду для виправдання агресії. Просимо суд негайно наказати РФ припинити військові дії та призначити слухання вже наступного тижня».
Переглядів: 255 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024