| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-03-28, 18:34

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2016 » Березень » 17 » Відійшов у вічність почесний громадянин міста Хмельницького Андрій Шоханов...
18:23
Відійшов у вічність почесний громадянин міста Хмельницького Андрій Шоханов...
На 102-му році життя відійшов у вічність Андрій Георгійович Шоханов  (25.06.1914 – 27.02.2016) — колишній голова виконавчого комітету Хмельницької міської ради (1953-1956 роки), відкрита й доброзичлива людина.

alt
Народився Андрій Георгійович Шоханов 25 червня 1914 року у місті Нижньодніпровську Новомосковського повіту Катеринославської губернії (нині Нижньодніпровськ включено до міста Дніпропетровська). З 1930 до 1933 року – учень школи фабрично-заводського навчання, електрослюсар вагоноремонтного заводу. З 1933 до 1939 року навчався в Дніпропетровському металургійному інституті. Після закінчення інституту працював плавильним майстром заводу "Дніпроспецсталь" міста Запоріжжя. Пройшов вогненними шляхами Великої Вітчизняної війни. З 1946 до 1964 року працював на відповідальних керівних посадах міста та Хмельницької області.
Діяльність Андрія Георгійовича з розвитку соціально-економічної інфраструктури, будівництва та житлово-комунального господарства дозволила місту Хмельницькому в короткий термін перетворитись на розвинутий в економічному та соціальному відношенні обласний центр. За його активної участі було здійснено будівництво взуттєвої та швейної фабрик, аеропорту, молокозаводу, маслосирбази, автобусного депо. Шоханов Андрій Георгійович був ініціатором, куратором газифікації та подальшої телефонізації міста Хмельницького. За часів його роботи будувалися заводи, які мали оборонне значення, що сприяло зведенню навколо них житлово-комунальних масивів, об’єктів інфраструктури, що визначило нинішнє обличчя міста Хмельницького. Його особистою заслугою є відкриття загальнотехнічного факультету Львівського поліграфічного інституту, який згодом став першим у нашому місті вищим навчальним закладом (нині Хмельницький національний університет).
Життєвий шлях Андрія Георгійовича відзначено високими здобутками, він виховав велику плеяду учнів і послідовників.
За особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування в місті Хмельницькому Андрій Георгійович Шоханов нагороджений Почесною відзнакою Хмельницького міського голови.
Рішенням двадцять восьмої сесії Хмельницької міської ради №4 від 23 вересня 2009 року йому присвоєно звання "Почесний громадянин міста Хмельницького".
Переглядів: 1038 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024