| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-18, 17:48

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2022 » Травень » 23 » "Українське військо" - виставка від МІМХ просто неба в День Героїв
17:44
"Українське військо" - виставка від МІМХ просто неба в День Героїв

З нагоди відзначення Дня Героїв музей історії міста Хмельницького представляє хмельничанам і гостям міста одноденну виїзну виставку «Українське військо: 1917–1921».


Одним з найважливіших атрибутів державності, гарантом безпеки та свободи України є її Збройні сили, які нині стримують ворога на всіх ділянках фронту в ході російсько-української війни. Як і нині, сто років тому значення власного війська для України було надзвичайно важливим, адже молодій державі з перших і до останніх днів існування доводилось боротися з агресією сусідів. У вирі боротьби формувалося військо Української революції 1917–1921 рр. Воно увібрало в себе національні традиції минулих епох, але при цьому постійно змінювалося, пристосовуючись до викликів сучасності.
Представлені в цій експозиції документи та світлини розповідають про початки Українського війська та його організацію, легендарних командирів, роди військ, однострої та відзнаки, зброю, найвизначніші військові формації та бойові операції 1917-1921 років, вшанування пам’яті і відновлення мілітарних традицій нині.
Виставка «Українське військо: 1917–1921» доступна для огляду просто неба на майданчику біля кінотеатру імені Тараса Шевченка 23 травня впродовж дня.






Переглядів: 264 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024