| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-04-27, 08:20

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2015 » Липень » 21 » Туристичний сезон відкрито за участю музею історії міста Хмельницького
11:51
Туристичний сезон відкрито за участю музею історії міста Хмельницького
Цими вихідними у парку культури і відпочинку імені М. Чекмана відбулося відкриття туристичного сезону та сезону родинного відпочинку.
Захід під назвою «Один день, щоб пізнати і закохатись у Хмельницький» привабив чимало хмельничан. Аби побачити наше місто крізь туристичну призму, управління культури та туризму міської ради підготувало багато цікавих заходів.
Організатори продумали програму для усіх хмельничан: від найменшого до найстаршого. Розпочалося свято пішохідною екскурсією парком, яку провели працівники музею історії міста Хмельницького. Її маршрут проліг від пам’ятного знаку з нагоди заснування міста до центральної алеї.
Біля центрального входу у парк відвідувачів зустрічала експозиція музею-студії фотомистецтва «Хмельницький туристичний». На світлинах фотохудожників - цікаві та звичні місця зображені в оригінальному ракурсі. 
Музичний супровід та гарний настрій гостям свята дарували муніципальний естрадно-духовий оркестр та народний колектив мажореток «Альфа» (керівник Олександр Мильніков).
На майданчику біля пішохідного мосту було розгорнуто мистецьке містечко. Тут міський будинок культури провів концертно-ігрову програму «Хмельницька родина». Також відбулась презентація програми клубного об’єднання «ТОРТ_М» та команди КВК «Відпочиваймо разом».
Всі охочі могли взяти участь у майстер-класі з латиноамериканських танців та подивитися запальне фаєр-шоу від клубного об’єднання міського будинку культури «Вогень».
Поруч із сценою було організовано спортивне містечко, на якому відбувалась конкурсна програма та міні-чемпіонат з паркового регбі на приз Федерації регбі Хмельницької області. Неподалік Молодь Демократичного Альянсу перенесла гостей свята у епоху середньовіччя. Юнаки презентували для хмельничан реконструкцію лицарських боїв. На центральній алеї парку розгорнулося туристичне містечко, де громадське об’єднання «Енергія змін» організувало атракціон «Скеледром» та зразковий туристичний табір, а дитяча школа мистецтв «Райдуга» провела концертну програму та майстер-клас з туристичної пісні від учнів і викладачів.
Міська централізована бібліотечна система подбала про пізнавальне краєзнавче містечко. Юні хмельничани взяли участь у вікторина «Що ти знаєш про Хмельницький» і здійснили віртуальну подорож «Ми знаємо про Хмельницький все». Завдяки «Хмельницьким читанням» усі присутні послухали поезію про наше місто. Також бажаючі могли сфотографуватися у стилізованій фото-рамці «Я люблю Хмельницький» та ознайомитись із книжково-ілюстративною виставкою «Плоскирів, Проскурів, Хмельницький».
На алеї атракціонів розмістилось містечко народного мистецтва. 
Тут відбулась виставка-ярмарок виробів майстрів декоративно-прикладного мистецтва та майстер-клас від дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва з виготовлення ляльки-мотанки. 
У цьому куточку парку лунали традиційні народні веснянки та гаївки у виконанні учнів молодших класів дитячої музичної школи №3, зразкового дитячого фольклорного гурту «Берегиня» дитячої школи мистецтв та зразкового дитячого фольклорного гурту «Ладосвіти» дитячої музичної школи №2.
Для творчих юних хмельничан дитяча школа образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва спільно з дитячою музичною школою №3 провели конкурс на кращий малюнок на асфальті «Люблю свій рідний край!»
Під час свята також проведений благодійний концерт Хмельницького інституту соціальних технологій університету «Україна» «Наше мистецтво – рідному місту».
Учасники конкурсів отримали призи від організаторів свята – морозиво та запрошення на атракціони. /25 травня 2015/
Переглядів: 1084 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024