| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-03-28, 12:24

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2015 » Вересень » 24 » Реконструйовані костюми польської шляхти з фондів музею історії міста побачили на українській сесії польського фестивалю "Синтез мистецтв"
12:29
Реконструйовані костюми польської шляхти з фондів музею історії міста побачили на українській сесії польського фестивалю "Синтез мистецтв"

В рамках відзначення Дня міста від 22 до 29 вересня у Хмельницькому проходить українська сесія фестивалю «Синтез мистецтв», який був заснований професором кафедри дизайну механічного факультету Технологічно-Природничого університету міста Бидгощ Войцехом Хорою та керівником цієї кафедри, доцентом Франтішеком Бромбереком і проводиться вже вчетверте.

Розпочався фестиваль у Хмельницькому відкриттям виставки робіт художників, викладачів і студентів кафедри дизайну Технологічно-Природничого університету міста Бидгощ (Польща), кафедри дизайну Хмельницького національного університету, Університету мистецтв м.Познань (Польща) в Хмельницькому обласному художньому музеї. Експозиція виставки включає в себе від студентських робіт до робіт професійних художників. Це і картини, і дизайн, і скульптура.

Невід’ємною складовою фестивалю традиційно є концертна програма, яку презентував у Хмельницькій обласній філармонії камерний оркестр музичної академії міста Бидгощ під керівництвом професора Павела Радзінського.



Куявсько-Поморське воєводство, столиця місто Бидгощ, давній партнер Хмельницької області. В травні 2015 року професор Хмельницького національного університету Юрій Шалапко організував виставку робіт кафедри дизайну Хмельницького національного університету на фестивалі. Це була перша участь представників з України на фестивалі.

Музей історії міста Хмельницького взяв участь у створенні виставкового антуражу концертної програми фестивалю в обласній філармонії. Таким чином, реконструйовані  середньовічні костюми польської шляхти з фондів музею історії міста побачили на  українській  сесії польського фестивалю «Синтез  мистецтв».




Переглядів: 1198 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024