| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-25, 10:47

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2015 » Вересень » 30 » ШУКАЄТЕ ІНТЕРАКТИВ У ВИВЧЕННІ ІСТОРІЇ - ВАМ ДО НАШОГО МУЗЕЮ!
10:47
ШУКАЄТЕ ІНТЕРАКТИВ У ВИВЧЕННІ ІСТОРІЇ - ВАМ ДО НАШОГО МУЗЕЮ!
А Ви не нудьгували на лекціях з історії або ж на відвідинах краєзнавчих музеїв? Здогадуємося, що траплялося...
Але ж часи змінюються, змінюється підростаюче покоління - і настільки змінюється, що нам, сучасним музейникам, доводиться лише встигати втілювати в життя ідеї, які саме й не дають нудьгувати юним відвідувачам у нашому музеї.
Одна з таких ідей - і на сьогодні обов"язкова і для екскурсій, і для наших лекцій у школах, гімназіях, ліцеях, вишах - це ДИНАМІЧНИЙ ІНТЕРАКТИВ. 
А що ж це за поняття? Відповідаємо: це не пасивне споглядання за тим, що відбувається на лекції або екскурсії, а інтелектуальна та фізична участь відвідувачів у тлумаченні історії з залученням речових експонатів, до яких можна доторкнутися, потримати в руках, порозглядати зблизька, та й навіть поодинці або разом уявити себе шляхетними середньовічними лицарями в обладунках, з мечами у руках, або прекрасними дамами часів "срібного" століття в кокетливих капелюшках в оточенні раритетних різьблених меблів... Або ж перенестися в часи гітлерівської окупації, відчути себе визволителем міста, проскурівським підпільником, або ж у деталях дізнатися про жахи Раківського концтабору для військовополонених Stalag 355 часів ІІ світової війни. 
Дізнатися про те, чого немає в підручниках, побачити точні деталі, достеменно роздивитися зблизька ті епізоди історії, котрі стосуються землі, на якій ми живемо, яка нас годує, якій ми багато чим зобов"язані... Для цього ми, сучасні музейники, використовуємо найрізноманітніші засоби інтерактиву. 
Адже, якщо з кожною окремою сторінкою історії знайомитися цікавими альтернативними методами, оминаючи схоластику, то саме інтерактивна деталізація надовго закріпиться у пам"яті відвідувачів яскравим враженням. Та й вдале лаконічне узагальнення відомих історичних фактів западе влучною і потрібною цікавинкою в юну допитливу душу, вчасно ввімкне логічне мислення, змусить активувати і промоніторити наймлявіші закамаринки людського розуму, аби мати змогу блискавично долучитись до інтерактиву в музеї. І, бачили б Ви тоді, наскільки гордими бувають за своїх вихованців вчителі та викладачі в такі моменти!   
Зокрема, з цим усім охоче погодились ліцеїсти Хмельницького обласного спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі науки (філологічний профіль, група № 11), які завітали в музей на екскурсію. Прийшли до нас втомлені за цілий день навчання, а пішли з екскурсії музеєм задоволені і вдячні, ніби з інтелектуального відпочинку. Адже вихованці ліцею - допитливі молоді люди з усієї області - дізналися у нас стільки нового і несподівано для себе цікавого про місто та його давню історію, що навіть ще більше запишалися тим, що навчаються саме в Хмельницькому.
І наприкінці свого візиту до музею історії міста Хмельницького не приховували задоволення від тактильного спілкування з популярними музейними репліками. Звісно, що не обійшлося без фотосесії :)









Не втрималася навіть викладач, яка вподобала для себе образ світської дами початку минулого століття у капелюшку з гипюром і страусовим пір"ям :)




Ось таким він може бути для Вас - сучасний історичний музей у місті Хмельницькому.
Ласкаво просимо!



 
Переглядів: 1162 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024