| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-04-20, 09:00

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2020 » Березень » 31 » ЩО РОБИТИ ПІД ЧАС ЕПІДЕМІЇ? ШКІДЛИВІ ПОРАДИ ЕКСПЕРТІВ СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ
10:56
ЩО РОБИТИ ПІД ЧАС ЕПІДЕМІЇ? ШКІДЛИВІ ПОРАДИ ЕКСПЕРТІВ СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ

ЩО РОБИТИ ПІД ЧАС ЕПІДЕМІЇ?
ШКІДЛИВІ ПОРАДИ ЕКСПЕРТІВ СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ


рекомендації від кращих лікарів Флоренції і Парижа:

- ЕВАКУЮЙТЕСЯ з зараженої місцевості і у безпеці чекайте кінця епідемії. Саме звідси походить середньовічна приказка «далі, довше, швидше», вигадана знаменитим перським філософом і лікарем Абу Бакр Ар-Разі. Бігти було потрібно якомога далі, як можна швидше і залишатися далеко від зараженої місцевості досить довго, щоб остаточно переконатися, що небезпека минула. Лікарі радили перебратися в «скромний будиночок у селі, не схильний до вогкості, далеко від кладовищ і брудної води, а також від городів, де росте цибуля-порей, капуста або інші рослини, на яких мають звичай осідати чумні міазми».

-ВИКОРИСТОВУЙТЕ ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ЗАХИСТ. Радимо носити з собою і часто нюхати квіткові букети, пляшечки з духами, пахучі трави і ладан. Радять також наглухо закривати вікна і двері, закривати вікна просоченої воском тканиною, щоб не допустити проникнення в будинок зараженого повітря. Втім, іноді пропонувалося забивати чумний сморід смородом ще більш жорстоким - рецепти такого сорту були часом продиктовані відчаєм і безпорадністю. Так, кримські татари розкидали по вулицях собачі трупи, європейські лікарі радили тримати в будинках козлів. Давалися навіть рекомендації довго затримуватися в відхожому місці, вдихаючи тамтешні аромати

- ОЧИЩУЙТЕ ПОВІТРЯ у зараженій місцевості або будинку. З цією метою треба прогнати череду худоби через місто, щоб дихання тварин очистило атмосферу. Один з фахівців того часу приписував особливо цілющу здатність коням, тому настійливо радив своїм пацієнтам на час епідемії перебиратися в стайні. Ставте блюдечка з молоком в кімнату померлого, щоб таким чином поглинати заразу. З тією ж метою в будинках розведіть якнайбільше павуків. У кімнатах лікарі радять випускати політати невеликих пташин, аби вони «помахами крилець провітрювали приміщення». Запаліть на вулицях багаття, стовпи, обмащені смолою; єврейські будинки та квартали. Якщо ви іудей - самоспалюйтесь у власному будинку в межах профілактики насильницького хрещення.
За бажанням також можна дзвонити в дзвони і палити з гармат для розгону міазмів.

Переглядів: 557 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024