| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Ср, 2024-04-24, 15:18

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2018 » Грудень » 18 » Щасливі різдвяні віночки – власноруч
16:06
Щасливі різдвяні віночки – власноруч
Щасливі різдвяні віночки – власноруч виготовляли хмельницькі школярики в музеї історії міста Хмельницького.
Як приємно крокувати причепуреною до новорічно-різдвяних свят Проскурівською, милуватися різнобарвними вогнями головної ялинки міста, світлими янголиками , сяючими гірляндами на зимових деревах, вибирати сувеніри на різдвяному ярмарку… Справді, час прикрашати і власну оселю, готуючись до таїнства зустрічі Нового року. 
Звісно, можна знову й знову купувати ялинки, заохочуючи тих, хто нищить живу природу, а можна , повертаючись до споконвічних традицій свого народу, виготовити святкового дідуха, або, приміром, екологічний різдвяний віночок… 
Хоча ідея прикрашати двері своїх домівок різдвяними віночками не так давно прийшла до нас із заходу, проте нині набуває все більшого поширення. І не дивина, адже ми інтуїтивно сприймаємо такий святковий віночок, як оберіг, довершену прикрасу, яка піднімає настрій та налаштовує на веселе святкування в затишному родинному чи товариському колі. А коли ми ще й власноруч, на власний смак, виготовляємо таку прикрасу, обираючи вподобані матеріали та оздоби, вкладаючи найкращі почуття та найзаповітніші бажання, то наскільки приємнішим і дієвішим буде цей оберіг! 
Цьогоріч екологічні різдвяні віночки з допомогою наукових працівників музею взялися виготовляти гуртківці – новаки та новачки осередку скаутської організації НСОУ «Пласт» Хмельницької СЗОШ № 29 станиці Хмельницький під керівництвом виховника Оксани Василівни Панчук.
Для створення сувенірів музейники підготували заготовки: віночки з прутиків виноградної лози та ліщини, шишки, жолуді, волоські горішки, різнокольорові намистини та стрічки, ялинкові кульки та дзвоники… Безпосередньо перед роботою учасники майстер-класу говорили про чудові народні традиції зустрічі Нового року та Різдва, необхідність берегти живу природу, зокрема, ялинки та сосни, інші рослини, які забезпечують людям комфортне життя на Землі, дарують здоров`я, їжу та естетичну насолоду. 
Школярики «озброїлися» клеєм, ножицями, пензликами, і під супровід приємних різдвяних мелодій, в тому числі, знаменитого «Щедрика», робота закипіла.












А результат старанні майстри отримали пречудовий! Задоволені діти сфотографувалися на згадку про цікаво проведений час і понесли красиві обереги, щоб прикрасити свої домівки.









Переглядів: 829 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024