| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-03-29, 14:40

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2016 » Листопад » 30 » «Революція Гідності – символ свободи і духу»
15:09
«Революція Гідності – символ свободи і духу»

17 листопада у музеї історії міста Хмельницького відбулося відкриття виставки «Революція Гідності – символ свободи і духу» .


Майдан – символ історичної події, що ми гордо іменуємо Революцією Гідності., символ Свободи, перемоги українського духу торжества любові до своєї Батьківщини.

Майдан – символ пробудження приспаної роками національної свідомості людей, що дає опору і внутрішнє переконання власної національної повноцінності. Після побиття студентів піднялася вся Україна, ніби побили їх власних дітей і їхнє майбутнє. На Майдан з’їжджалися з усіх куточків нашої країни ті, кому була небайдужа доля Вітчизни. Український народ продемонстрував на Майдані високий патріотизм, згуртованість, глибоку духовну силу. Він показав, що є народом, який не можна принижувати, зневажати, грабувати.

Небесна сотня – це Герої Революції гідності, вони назавжди увійшли в історію країни як борці за справедливість і повноцінну українську державу. Сміливість та жертовність людей, які беззбройні гинули під кулями снайперів, просто вражають. За оновлення країни заплачено страшну ціну. Своє життя віддали найкращі.Святе воїнство Небесної сотні постало не з порожнечі. Воно постало із генетичної національної пам’яті.

На виставці представлено  унікальні документи, документальні фотографії, на  яких  навіки закарбовано єдність, мужність, жертовність українців, силу їхньої віри в перемогу, надію на зміни. Також у експозиції представлені особисті речі учасників подій Майдану- свідоцтва  красномовні та важливі для прийдешніх  поколінь.

Сповненими патріотизму та надії на майбутнє були слова почесних гостей, які звернулися до присутніх  на відкритті виставки.

З  щирою промовою перед присутніми виступила керуючий справами  виконавчого комітету Хмельницької міської ради справами міськвиконкому Юлія Сабій.

 

Активістка майдану Леся Стебло виступила з щирою промовою, в якій закликала вшанувати всіх тих, хто доклали свою часточку до збереження миру і єдності в нашій Батьківщині.

З привітальним словом також виступила Валентина Базилюк - координатор Національного руху «Дія» Жінка розповіла про свої спогади з майдану 2013 року, де вона побувала і побачила все на власні очі: і народні віче і промови зі сцени і виступи українських гуртів, а особливо – ту незвичайну атмосферу надії і сподівання. взаєморозуміння та взаємопідтримка. Незнайомі до цього люди водномить стали однією великою родиною, яку поєднало спільне відчуття .

«Завдання цієї виставки нагадати людям про цінності Майдану, за які вони стояли та проливали кров, - констатував Михайло Твердохліб, палкий активіст Майдану

Запрошуємо хмельничан та гостей міста відвідати унікальну експозицію, яка триватиме впродовж місяця.

Переглядів: 1045 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024