| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Вт, 2024-04-23, 12:12

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2015 » Вересень » 29 » ДО ДНЯ МІСТА - ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ КАРИКАТУР «БАРОН МЮНХГАУЗЕН»
10:34
ДО ДНЯ МІСТА - ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ КАРИКАТУР «БАРОН МЮНХГАУЗЕН»

25 вересня відбулось підведення підсумків конкурсу карикатур «Барон Мюнхгаузен». Протягом серпня-вересня з усіх куточків України надходили конкурсні роботи.

Всього журі розглянуло 168 робіт 44 авторів. Проведення конкурсу карикатур є новинкою цьогорічного святкування Дня міста. На імпровізованому майданчику на вулиці Проскурівській відбулась презентація карикатур, які брали участь у конкурсі. До конкурсу карикатур долучилися також юні художники міста. Поряд були представлені дитячі малюнки та карикатури, автори яких взяли участь у конкурсі дитячого малюнку «Пригоди найправдивішої людини на Землі». На свято завітав барон Мюнхгаузен (актор Д. Гусаков), який продекламував розповідь «Півконя».

DSC2202

Але свято могло і не відбутись, якби в 1970 р. три наших хмельницьких художники Михайло Андрійчук, Григорій Мамона та Валентина Ляшко не зібралися разом у дворі на Кам’янецькій, 48 і не почали будувати відомий, єдиний в Україні пам’ятник-фонтан барону Мюнхгаузену. Михайло Андрійчук поділився з присутніми спогадами про створення фонтану.

В цей день виконуючий обов’язки Хмельницького міського голови Костянтин Іванович Чернилевський нагородив переможців конкурсу карикатур дипломами та заохочувальними преміями. Гран-прі отримав киянин  Олексій  Кустовський, який зобразив барона Мюнхгаузена у ролі пожежника-рятувальника. Володар гран-прі зізнається: "Я на хвилину уявив, що відбувається, коли проходять військові дії. Тоді мені здалося, що логічно буде, якщо барон Мюнхгаузен був би схожий на героя. Він не просто літатиме сюди-туди, а буде допомагати людям. І я вирішив, що він має бути пожежником. Насправді, з точки зору карикатури, це зовсім нескладна робота. Але члени журі вирішили відзначити саме її”.


Заохочувальними преміями журі конкурсу відзначило киян Валерія Чмирьова та Георгія Майоренка, хмельничанку Оксану Олійник та Віктора Голуба з м.Здолбунів Рівненської обл. 


А також дипломами та подяками були нагороджені вихованці Хмельницької дитячої школи мистецтв, Хмельницької дитячої школи мистецтв «Райдуга», Хмельницької дитячої музичної школи № 3 та Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Голова Асоціації карикатуристів Костянтин Казанчев нагородив спеціальною відзнакою Валерія Сингаївського  з м. Васильків Київської обл.


Заступник начальника управління культури і туризму Хмельницької міської ради Світлана Шевченко виступила з привітаннями та вручила спеціальну відзнаку від управління культури і туризму, яку отримала киянка Наталія Мельниченко.

Окрасою заходу стала концертна програма під назвою «Музиканти жартують», яку представили заслужений артист України Володимир Смотритель, викладачі дитячої музичної школи №2 Валерія Гнаткова, Олександр Крижанівський та Олександр Карачун, солісти муніципального естрадно-духового оркестру Роман Чернюк, Марина Українець та Олег Мельник, учні дитячої музичної школи №1 імені Миколи Мозгового І. Івахов, учні Хмельницької дитячої школи мистецтв Х. Муровель, А. Шаповалова, А. Енютіна, Я. Риженко, К. Шевчук, О. Побережний, зразковий дитячій гурт «Берегиня» та ансамбль трубачів дитячої школи мистецтв, вокальний ансамбль «Кантилена» Хмельницької дитячої музичної школи № 3.

Хмельницька центральна міська бібліотека представила виставку однієї книги «Пригоди барона Мюнхгаузена», яку написав німецький письменник Рудольф Еріх Распе. Хмельничани мали змогу відповісти на питання вікторини і отримати приз.


DSC2100

Викладачі Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва провели майстер-клас з ліплення (глина, пластилін).




Також діти захоплено розмальовували пригоди улюбленого персонажа.


А тим часом, барон і баронеса фон Мюнхгаузен, в яких тимчасово перевтілилися музейники музею історії міста Хмельницького, провели соцопитування щодо пам"ятника, який, власне, і був винуватцем проведення цього конкурсу. 


До перехожих костюмовані персонажі зверталися лише з одним питанням: 

"А де б Ви поставили пам"ятник барону Мюнхгаузену?"


Хмельничани і сперечалися, і завзято обговорювали це між собою, і з задоволенням фотографувалися з бароном і баронесою.


А деякі й самі охоче перебирали на себе увагу оточуючих, вбравшись у треуголку барона :)


Гарний настрій від кумедника барона Мюнхгаузена цього дня панував на Проскурівській :)

До речі, за результатами опитування, виявилося, що більшість респондентів воліли би бачити пам"ятник-фонтан (який є фактично двійником пам"ятника барона Мюнхгаузена на його батьківщині, в німецькому місті Боденвердері) саме в центрі міста Хмельницького поряд з відомим і улюбленим фонтаном з жабенятами. Хмельничани вважають, що було б краще, якби така архітектурна родзинка міста не ховалася на подвір"ї житлового будинку, а була би на виду в усіх городян та гостей міста. Щодо цього звернулися й до хрещених хмельницького барона, які не заперечують про таку ініціативу громади міста. Отже, сподіваємося, найближчим часом фонтанів поблизу пішохідної зони міста побільшає, принаймні, на один - але ж на який!


А Ви вже знаєте, що в місті Хмельницькому мешкає свій, хмельницький барон Мюнхгаузен? ;) 

Ось такий він на батьківщині свого прототипа - в Боденвердері: 


А в нас у Хмельницькому він вийшов навіть значно симпатичніший:



Переглядів: 1435 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024