| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-07-27, 11:23

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2024 » Травень » 28 » Підтримайте проєкт МІМХ! Почалося голосування за проєкти Бюджету участі-2024
16:19
Підтримайте проєкт МІМХ! Почалося голосування за проєкти Бюджету участі-2024

Шановні мешканці і мешканки Хмельницької міської територіальної громади! Маємо добру новину: наш проєкт «Героїка козацької доби – наочно в музеї історії міста Хмельницького» БЮДЖЕТУ УЧАСТІ-2024 пройшов попередній відбір у категорії «національно-патріотичне виховання» та виставлений на голосування під номером 19!
Просимо вашої підтримки і поширення!
Ознайомитись детально з нашим проєктом і проголосувати за нього можна на вебплатформі електронної демократії https://budget.e-dem.ua/6810100000/project/23456?compid=2627
АЛГОРИТМ ДІЙ ДЛЯ ГОЛОСУВАННЯ:
КРОК 1. Заходимо на платформу електронної демократії за посиланням https://budget.e-dem.ua. Знаходимо в переліку громад Хмельницьку МТГ. Або ж заходимо одразу за посиланням на сам проєкт - https://budget.e-dem.ua/6810100000/project/23456?compid=2627.
КРОК 2. Авторизуємось за допомогою BANKID (можна зайти за допомогою входу в застосунок Приват24 або MONOBANK), або за цифровим підписом (якщо є) чи за наявності IDпаспорту – і жодної іншої реєстрації.
КРОК 3. Відкриваємо проєкт № 19 та натискаємо ПІДТРИМАТИ.
Основна інформація про проєкт.
ПРОЄКТ № 19. ГЕРОЇКА КОЗАЦЬКОЇ ДОБИ – НАОЧНО В МУЗЕЇ ІСТОРІЇ МІСТА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО. КАТЕГОРІЯ: національно-патріотичне виховання.
Музей історії міста Хмельницького вже зарекомендував себе в Хмельницькій територіальній громаді насамперед як інтерактивний заклад, де відвідувачі мають змогу тактильного ознайомлення з експонатами музею, як то кажуть, на дотик. В існуючій експозиції музею на сьогодні наявна «біла пляма» в наочному представленні історичного періоду легендарної козацької доби (експонати XV-XVIII ст.). На сьогодні музей не має фінансової змоги придбати оригінальні дороговартісні експонати цього історичного періоду. У 2024 році з'явилась можливість заповнити цю прогалину завдяки кропіткій роботі сучасних реконструкторів ГО «Славні лицарі Великого Степу», які створюють репліки (копії) зброї та амуніції відповідного історичного періоду з десятиріччями напрацьованим досвідом. Крім того, варто зауважити, що ці умільці є вимушеними переселенцями (ВПО), котрі внаслідок збройної агресії рф втратили житло у Херсоні і нині мешкають у Хмельницькому. Поповнення фондів музею копіями зброї, амуніції, одягу, предметів побуту козаків, козацьких клейнодів, що будуть створені під час цього проєкту спеціально для музею історії міста, матимуть важливу об'ємно-ілюстративну функцію для висвітлення героїки козацької доби не лише в історії України, а й у місцевій - локальній історії Хмельниччини, на теренах якої відбулась легендарна Пилявецька битва 1648 р. (а саме - на Старосинявщині). Адже саме в цій битві українські козацькі війська під проводом Богдана Хмельницького здобули тріумфальну перемогу над польською шляхтою, завдяки чому звільнили Волинь і Поділля і були створені сприятливі умови для визволення всіх західноукраїнських земель. Така форма вибудовування експозиції дозволятиме використовувати інтерактивні методи її представлення, що якнайкраще сприятиме національно-патріотичному вихованню підростаючого покоління (школярів, учнів ПТУ, студентів, курсантів) Хмельницької міської тергромади та міста Хмельницького. Нові експонати предметно ілюструватимуть звитяжні козацькі часи Визвольної війни 1648-1657 рр. під проводом Богдана Хмельницького в експозиції музею історії міста Хмельницького та дозволять відвідувачам отримати більш поглиблені знання з історії українського козацтва.




Нагадаємо, що голосування триватиме впродовж ДВОХ ТИЖНІВ – з 27 травня по 9 червня включно! Вдячні за підтримку!
Колектив музею історії міста Хмельницького.
Переглядів: 78 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024